Voorstel ‘goedkope’ koopwoningen voor Kamerikers


<p>De Wijde Blik.</p>

De Wijde Blik.

(Foto: CDA Woerden)

Voorstel ‘goedkope’ koopwoningen voor Kamerikers

Kamerik - In Kamerik worden tenminste 20 koopwoningen gebouwd die vallen in het segment ‘goedkope koop’, met een prijs tot 225.000 euro. Kamerikers hebben de eerste keuze bij de verkoop. Het CDA heeft deze voorstellen gedaan bij bespreking van bestemmingsplan De Wijde Blik. De nieuwbouwplannen omvatten ongeveer 60 woningen.

Er is in Kamerik grote behoefte aan betaalbare koopwoningen. In de voorliggende woningbouwplannen was de wens, ook op verzoek van inwoners opgenomen om betaalbare koopwoningen te bouwen, maar een harde eis was dit nog niet. Het CDA heeft daarom een wijzigingsvoorstel ingediend dat ervoor moet zorgen dat tenminste 20 woningen in het segment ‘goedkope koop’ vallen, dat zijn woningen met een prijs tot 225.000 euro. Dit voorstel kan hoogstwaarschijnlijk rekenen op een raadsmeerderheid.

Op vragen van raadslid Toos van Soest zei wethouder De Weger verder toe dat inwoners van Kamerik als eerste in aanmerking kopen om een nieuwbouwhuis te kopen in hun eigen dorp. Aangezien de gemeente grondeigenaar is kan zij dit opnemen in de verkoopvoorwaarden van de woningen. 

Raadslid Toos van Soest is blij met de voortgang: “De woningbouwplannen voor deze locatie in Kamerik gaan snel. Eerder hebben we daar samen met inwoners op aangedrongen, waardoor het bestemmingsplan nu al af is. Ondanks die snelheid zal het nog even duren voordat de woningen er daadwerkelijk staan. Het goede nieuws is dat er straks zeker betaalbare woningen voor Kamerikse jongeren bij zitten en dat zij ook eerste keuze hebben.”

Afgelopen donderdag sprak de gemeenteraad over de nieuwbouwplannen. Het bestemmingsplan voor woningbouw op de voormalige locaties van basisschool De Wijde Blik in Kamerik wordt op 16 december vastgesteld door de gemeenteraad. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden