Artist impression van een van de kamers van Logeerhuis Bredius, dat momenteel stevig verbouwd wordt. Kijk ook naar het filmpje op www.logeerhuisbredius.nl
Artist impression van een van de kamers van Logeerhuis Bredius, dat momenteel stevig verbouwd wordt. Kijk ook naar het filmpje op www.logeerhuisbredius.nl (Foto: Stichting Logeerhuis Bredius)

Logeerhuis Bredius zoekt ook ‘slapende’ vrijwilligers

Woerden - Het nieuwe Logeerhuis Bredius, dat in maart open gaat, is op zoek naar vrijwilligers: mensen die zorgen voor de bewoners van het huis. In het bijzonder zoekt Logeerhuis Bredius nu ook naar ‘slaapwachten’: mensen die gedurende de nacht aanwezig zijn om de logés indien nodig terzijde te staan.  

Logeerhuis Bredius is straks de plek waar mantelzorgers hun zieke partner, vader of moeder voor een fijne week vakantie kunnen brengen. Welzijn en goede zorg, daar draait het om in Logeerhuis Bredius, een huis met persoonlijke aandacht, een warme huiselijke sfeer en gezellige activiteiten voor de logé. Mantelzorgers die hier hun dierbare onderbrengen weten dat de zorg er goed geregeld is. Dit geeft hen rust en ruimte om ook te genieten van een paar dagen voor zichzelf.

Vrijwilligers voor dag en/of nacht
Ruim veertig inwoners van Woerden en omstreken hebben al met enthousiasme gereageerd op de oproep voor vrijwilligers, maar het Logeerhuis kan nog meer mensen inzetten. In het bijzonder zoekt Logeerhuis Bredius nu ook naar ‘slaapwachten’: mensen die gedurende de nacht aanwezig zijn om de logés indien nodig terzijde te staan. Vrijwilligers die slaapdiensten willen draaien krijgen hier een vrijwilligersvergoeding voor.

Iedereen die als vrijwilliger (voor de dag, de nacht of voor beide) geïnteresseerd is in het Logeerhuis, kan één van de informatiebijeenkomsten bezoeken. Daar wordt meer verteld over de werkwijze van het Logeerhuis, de rol van de vrijwilligers, de beschikbaarheid die gevraagd wordt en de opleiding van de vrijwilligers. Met een tweedaagse training worden vrijwilligers goed voorbereid op hun taak.

Eerder genoemde data aangaande de informatiebijeenkomsten kunnen helaas niet doorgaan. Vrijwilligers worden na aanmelding via info@logeerhuisbredius.nl op andere wijze verder geïnformeerd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden