Ook studenten ROC Midden Nederland gaan vaccineren


Foto:

Ook studenten ROC Midden Nederland gaan vaccineren

Regio - ROC Midden Nederland past curriculum aan en haalt ‘prikles’ naar voren zodat studenten van het Gezondheidszorgcollege in onder andere Utrecht ingezet kunnen worden bij de vaccinaties tegen het coronavirus.

Dat wordt een megaklus, dat vaccineren. Dat was kortweg de gedachte bij het management en de directie van de Gezondheidszorgcolleges van Amersfoort en Utrecht, onderdeel van ROC Midden Nederland. Wat nu als we daar met onze studenten een bijdrage aan kunnen leveren? Vanaf deze week is het zover. Studenten van de opleidingen Verpleegkunde, Verzorging en Doktersassistent die nog geen ‘prikles’ hebben gehad, krijgen dat de komende weken. Voor een aantal studenten komt die les wel iets eerder dan verwacht.

Jos van der Eijk, directeur van Gezondheidszorgcollege Utrecht: “Ja, we hebben het curriculum van deze studenten aangepast. Normaal krijgen ze pas later in hun studiejaar prikles. Gezien de urgentie van het vaccineren tegen de verdere verspreiding van het coronavirus hebben we die lessen naar voren gehaald. We willen klaar zijn voor het vaccineren van inwoners van de provincie Utrecht wanneer er een beroep op ons wordt gedaan.” 

In allerijl is het lespakket daarom aangepast. Van der Eijk vervolgt: “We besteden uiteraard uitgebreid aandacht aan het prikken zelf, de fysieke handeling. Maar ook aan de eventuele angst die sommige mensen hebben voor het zetten van de injectie. Onze studenten moeten ook gerust kunnen stellen en vertrouwen geven. De psychosociale kant wordt -ondanks de urgentie van het opleiden van de studenten- absoluut niet uit het oog verloren.”

Oefenen op een pop
Afgelopen vrijdag startte de eerste lichting studenten met een proefles. Die les werd met enthousiasme ontvangen. Eerstejaarsstudenten Verpleegkunde die werken in het UMC Utrecht en bij ROC Midden Nederland hun opleiding volgen, oefenden het prikken op een pop.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden