Bijzondere waarneming: otter na 60 jaar echt terug in Kockengen


<p>De otter werd vastgelegd door een wildcamera.</p>

De otter werd vastgelegd door een wildcamera.

Bijzondere waarneming: otter na 60 jaar echt terug in Kockengen

Regio - Is de otter een blijvertje in Kockengen? Het lijkt er wel op, want het dier is opnieuw waargenomen op de wildcamera. In augustus vorig jaar werden ook al twee otters waargenomen op de Wagendijk, laat Gerard van Zuijlen van Natuurgroep Kockengen weten.

Gerard is een natuurkenner en al veel jaren actief bij de Natuurgroep Kockengen. Na de waarneming in augustus heeft Gerard samen met de jonge Utrechtse bioloog Olaf Streng in samenwerking met de Natuurgroep Kockengen een aantal wildcamera’s geplaatst. Bij het controleren van de foto’s zijn er veel dieren vastgelegd, zoals onder andere een bunzing, ree, ransuil en waterral, maar tot de laatste controle nog steeds geen otter.

Tóch een otter!
De verbazing en blijdschap van Gerard en Olaf was groot toen er recent toch een otter met de camera was vastgelegd, op nog geen 100 meter afstand van de eerdere waarneming in augustus. Om honderd procent zekerheid te krijgen over de waarneming is de afbeelding voorgelegd bij otterdeskundigen Hans Blom en Addy de Jongh van de Stichting Otterstation Nederland. Zij hebben bevestigd dat het echt om een otter gaat. Gerard: “We kunnen nu dus echt stellen dat de otter na 60 jaar terug is in Kockengen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden