Lodder Bonsai Harmelen voor een dag afhaalpunt Brabants sterrenrestaurant O&O


Foto: eigen foto

Lodder Bonsai Harmelen voor een dag afhaalpunt Brabants sterrenrestaurant O&O

Harmelen - Lodder Bonsai in Harmelen en het Brabantse oriëntaalse sterrenrestaurant O&O slaan de handen ineen voor een bijzondere samenwerking in tijden van corona. Lodder Bonsai fungeert op zaterdag 23 januari als afhaalpunt voor restaurant O&O. Hierdoor kunnen inwoners van het Groene Hart en Utrecht genieten van de keuken van dit vermaarde restaurant uit het Brabantse Sint Willebrord. 

O&O, dat in 1982 begon als traditioneel Chinees-Indisch afhaalrestaurant, grijpt door coronamaatregelen creatief terug op de afhaalroots. De geschiedenis van restaurant O&O is opmerkelijk te noemen. In 1982 begonnen als traditioneel Chinees-Indisch afhaalrestaurant, groeide het uit tot een toprestaurant met verfijnde gerechten die hun oorsprong hebben in Maleisië, Singapore, Thailand, Hong Kong en Japan, met een knipoog naar de Franse keuken. Het Brabantse restaurant van Danny en Helena Tsang en hun kinderen Monica, Mike en Wendy verwierf hiermee in 2018 een Michelinster. De afhaalmogelijkheid is vele jaren geleden al geschrapt, maar door coronamaatregelen grijpt het restaurant nu creatief terug op de afhaalroots.

Familiebedrijven slaan de handen ineen
Lodder Bonsai in Harmelen is specialist op het gebied van bonsai en Japanse tuinbomen. Het was in de jaren zestig van de vorige eeuw het eerste bedrijf in Europa dat commercieel betrokken was bij bonsai. Lodder opereert vanuit een prachtige duurzame kas van ruim 16.000 m2 en staat bekend om het uitgebreide assortiment van hoge kwaliteit. Het bedrijf tekende dan ook voor het ontwerp en aanleg van de spraakmakende Japanse binnentuin van restaurant O&O, evenals voor de tuin aan de voorzijde van het restaurant.

Eigenaar Gerrit Lodder: ”Net als O&O is Lodder een familiebedrijf en dat schept een band. In deze bijzondere tijden van corona hebben we de handen ineen geslagen en fungeert ons bedrijf op zaterdag 23 januari als afhaalpunt voor restaurant O&O. Mensen die online hun bestelling bij O&O hebben gedaan kunnen deze bij ons aan de Hugo de Vriesweg 1 in Harmelen afhalen. Ze kunnen dan ook kennismaken met onze mooie bonsai. Vooralsnog fungeren we eenmalig als afhaalpunt, maar bij succes en als de horeca nog dichtblijft, gaan we het herhalen.” 

O&O meets Harmelen
Monica Tsang, restaurantmanager van O&O: “We zijn hier enorm blij mee en vinden het geweldig om de inwoners van het Groene Hart en de regio Utrecht op deze manier kennis te laten maken met onze keuken. Veel culinaire liefhebbers kennen ons van de serie De Sterrenkaart van de Belgische zender njam!, waarin we met diverse andere sterrenrestaurants, waaronder De Librije in Zwolle, vertellen over ons restaurant en de impact van de Michelinster.”

Bestellingen kunnen worden gedaan via de website van restaurant O&O. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden