Kalsbeek organiseert online open dagen: ‘Wij staan voor je klaar!’


Op de online open dagen van het Kalsbeek College kun je sfeer proeven, presentaties volgen en face-to-face in gesprek met leerlingen en docenten van de school.
Op de online open dagen van het Kalsbeek College kun je sfeer proeven, presentaties volgen en face-to-face in gesprek met leerlingen en docenten van de school. (Foto: Kalsbeek College)

Kalsbeek organiseert online open dagen: ‘Wij staan voor je klaar!’

Woerden - Het Kalsbeek College organiseert op woensdag 20 en donderdag 21 januari haar open dagen volledig online. Kinderen uit groep 7 en 8 kunnen op die dagen via een speciaal platform net als op een ‘normale’ open dag door de school lopen, gewoon vanaf hun eigen laptop, tablet of smartphone vanuit huis. “We hebben geprobeerd de ‘normale’ open dag zo goed mogelijk na te bootsen,” vertelt bestuurder Cor van Dalen.

Op de online open dagen van het Kalsbeek College kun je namelijk sfeer proeven en door de school lopen. “Ondertussen kun je presentaties bekijken, bijvoorbeeld over ons ruime vmbo-aanbod, over het gymnasium of over dyslexie en ontdek je via filmpjes welke vakken je in de brugklas krijgt. Je krijgt allerlei informatie aangereikt, gewoon vanuit huis.” 

Jouw moment
Het grote pluspunt vindt Van Dalen dat je ook vragen kunt stellen en elkaar daarbij in de ogen kunt kijken. “Je kiest zelf met wie je een face-2-face videogesprek wil voeren: met een Kalsbeek-leerling, een brugklasmentor, een havo-6 docent of iemand uit het zorgteam. Jij bepaalt zelf met wie je gesprek gaat. En daar is geen aanmelding voor nodig. Al lopende door de school kies je jouw eigen moment als je met wilt spreken. Wij staan voor je klaar.”

De middelbare scholen in Woerden hebben gezamenlijk besloten om de open dagen dit jaar volledig digitaal te organiseren. Een wellicht logisch, maar geen gemakkelijk besluit. “Wij realiseren ons maar al te goed hoe belangrijk het is voor een kind om door een gebouw te lopen en sfeer te proeven en op basis van die indrukken een keuze te maken voor een middelbare school”, benadrukt Van Dalen.

Ruim keuze-aanbod
Op de online open dagen worden kinderen en ouders zo goed mogelijk voorgelicht. Dit doet het Kalsbeek College online aan de hand van een ruim keuze-aanbod: een virtuele tour aangevuld met filmpjes, presentaties, thuisproefjes en informatie. “Gymnasiumleerlingen vertellen waarom zij voor die opleiding gekozen hebben. Leerlingen uit de Techniekklas laten zien wat er zo mooi is aan techniek en weer andere leerlingen vertellen wat ze hoe hun geschiedenislessen eruit zien. We kunnen wel zeggen dat wij oprechte aandacht voor onze leerlingen hebben en dat we ze laten groeien, maar dat kunnen ze veel beter zelf laten zien.”

In gesprek 
Het is niet nodig om je aan te melden voor de online open dagen. Van Dalen: “We zochten naar een laagdrempelige manier om met ouders en kinderen in gesprek te gaan. Dat is met deze vorm goed gelukt. Onze leerlingen, docenten, mentoren en directieleden zitten op 20 en 21 januari tussen 16.00 en 20.00 uur klaar om met ouders en kinderen in gesprek te gaan.”

Kalsbeek Keuzepakket
Naast de online open dagen stuurt het Kalsbeek College kinderen uit groep 7 en 8 op verzoek het ‘Kalsbeek Keuzepakket’ toe met daarin het magazine ‘Next’. Als je je naam en adres op de website achterlaat, wordt het pakket gratis opgestuurd. “Natuurlijk is het nog steeds anders dan anders,” erkent Cor van Dalen. “Misschien is een leerling vorig jaar al op onze open dagen geweest of heeft hij of zij voor de kerstvakantie proeflessen gevolgd. Maar ook al is dat niet zo, ook op de online open dagen krijg je een goede indruk van het Kalsbeek College.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden