Gemeente sluit woning aan de Molenvlietbrink; vermoeden van drugshandel


<p>Foto ter illustratie.</p>

Foto ter illustratie.

(Foto: Politie)

Gemeente sluit woning aan de Molenvlietbrink; vermoeden van drugshandel

Woerden - Vanwege de vondst van materialen die gebruikt worden voor de productie en handel in hennep heeft gemeente Woerden een woning aan de Molenvlietbrink gesloten. De sluiting geldt vanaf 11 januari voor drie maanden

Eerder dit jaar vond de politie in de woning in Molenvliet materialen die gebruikt worden voor illegale hennepteelt en hennephandel. Ook zijn hennepresten aangetroffen en werd een sterke hennepgeur geroken. Het vermoeden bestaat dat de woning gebruikt werd om hennep te verwerken, wegen, verpakken en verder te distribueren.

Veilige woonomgeving
Drugsproductie levert onwenselijke en gevaarlijke situaties op in de omgeving. Zo is er een verhoogd risico op overvallen door rivaliserende criminelen (rip deals) en ongewenst bezoek door drugsdealers. Om de veiligheid van mensen in de omgeving van de woning te waarborgen en te zorgen dat de woning niet langer bekend kan staan als drugspand, heeft de gemeente besloten de woning tijdelijk te sluiten. Eind 2019 is aan de Molenvlietbrink ook al een woning gesloten die in verband werd gebracht met drugs.

Krachtig middel
Burgemeester Victor Molkenboer: “In Woerden moet veilig samenleven vanzelfsprekend zijn. Elke vorm van drugshandel of drugsproductie is dan ook onacceptabel. Zeker als het midden in een woonwijk gebeurt. Sluiting is een krachtig middel om dit te stoppen. Inwoners kunnen ons helpen bij de bestrijding van drugshandel, door contact op te nemen met de politie als ze iets zien wat ze niet vertrouwen. Dat kan ook anoniem, via Meld Misdaad Anoniem.”

Ondermijnende criminaliteit
Drugshandel is een vorm van ondermijnende criminaliteit. Daarbij maken criminelen uit de onderwereld gebruik van diensten van de bovenwereld. Zoals in dit geval door een woning te gebruiken voor de handel in drugs. Ondermijnende criminaliteit is in Nederland een diepgeworteld probleem. Daarin vormt de gemeente Woerden helaas geen uitzondering. Het gezamenlijk aanpakken van ondermijnende criminaliteit heeft dan ook hoge prioriteit bij de gemeente en andere veiligheidspartners.

Meld verdachte situaties
Door verdachte situaties te melden, kunnen inwoners helpen om ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. Melden kan bij de politie. In spoedgevallen via 1-1-2. Anders via 0900-8844. Een anonieme melding gaat via Meld Misdaad Anoniem: www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden