Ingezonden brief: ‘Goede buur zet géén paal op een weg die al een eeuw aanwezig is’


<p>Ontsluiting Harmelerwaard.</p>

Ontsluiting Harmelerwaard.

(Foto: Gemeente Woerden)

Ingezonden brief: ‘Goede buur zet géén paal op een weg die al een eeuw aanwezig is’

Harmelen - Het ontwerpbestemmingsplan ‘Ontsluiting Harmelerwaard’ ligt ten inzage. Bertus van Bouwhorst uit Harmelen vraagt zich af: Wordt de gemeente Woerden een oor aangenaaid door Provincie en gemeente Utrecht?

‘Bij opportuun handelen van alle betrokken bestuurders heeft het er alle schijn van dat Woerdense inwoners met aanhorige ondernemers gedupeerd worden. In vastgesteld bestemmingsplan (pag. 39) staat vermeld: De voormalige gemeente Harmelen heeft medewerking toegezegd aan de glastuinbouwontwikkeling in de Harmelerwaard. Eén van de voorwaarden was dat de ontsluiting van het gebied wordt verbeterd. Een basale basisvoorwaarde voor het hele tuinbouwgebied; niet alleen de Hugo de Vriesweg, ook met oog op de toekomstige interregionale snelfietsroute. 

‘Veredeld tuinpad’
Inmiddels zijn er twee nieuwe grote glastuinbouwcomplexen met uitrit op deze weg bij gekomen, de Gregor Mendelweg (doodlopend) wordt ontsloten op de Harmelerwaard, een weggetje met onder andere groot kas complex Jongerius Sempergreen Werkcentrum. De structuur van deze weg is een veredeld tuinpad (3 meter breed), net als de Heldamweg. Hier is inmiddels ook een groot kassencomplex gerealiseerd naast het al aanwezige groot kassencomplex Van Dijk. 

Ontbreken basale infrastructuur
In de jaren ‘80 profileerde Zwinkels zich als projectontwikkelaar Harmelerwaard. Ik heb toen geageerd tegen de komst van tuinbouwbedrijven in dit gebied op basis van ontbreken van basale infrastructuur met directe snelweg ontsluiting voor grootschalig vrachtverkeer

euro norm vrachtcombinatie lang 18.75 meter breed geconditioneerd 2.6 meter (tel bij spiegels) hoog 4 meter

, een totale dwaasheid bij projectontwikkeling in dit gebied.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden