Basisinkomen wel of geen goed idee? Vanavond is er een online meeting


Foto: Werner de Jong

Basisinkomen wel of geen goed idee? Vanavond is er een online meeting

Woerden - Vanavond organiseert GroenLinks Woerden een online bijeenkomst over het basisinkomen van 20.45 tot 22.15 uur. De meeting is bedoeld voor leden van GroenLinks als voorbereiding op het congres, maar belangstellenden die meer willen weten over het basisinkomen zijn ook welkom. 

Basisinkomen is een periodiek uitgekeerd en vrij besteedbaar bedrag voor iedere burger, dat voldoende is om volwaardig van te leven, zonder dat daar een verplichting tegenover staat en ongeacht het inkomen, vermogen of de samenstelling van het huishouden.

Wel of geen goed idee?
Bij GroenLinks is er discussie of dit wel of niet een goed idee is en op welke wijze. Er zijn verschillende varianten die als amendement zijn voorgesteld voor het komende congres over het verkiezingsprogramma. Opdat alle leden hier een weloverwogen keuze in kunnen maken organiseert de partij deze online meeting.

Alexander de Roo, voorzitter Basisinkomen, houdt een inleiding over de verschillende aspecten van het basisinkomen. Er is alle gelegenheid voor vragen en we gaan in gesprek over de voor- en nadelen. Aanmelden kan rechtstreeks via deze link of een mail aan cobyfranken@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden