Meldpunt Vuurwerkoverlast roept met klem op: ‘Stop met consumentenvuurwerk!’


Foto: Partij voor de Dieren

Meldpunt Vuurwerkoverlast roept met klem op: ‘Stop met consumentenvuurwerk!’

Woerden - De gemeente Woerden noemde de jaarwisseling dit jaar ‘rustig’, met minder inzet van hulpdiensten dan voorgaande jaren en ‘aanzienlijk minder’ vuurwerk. Maar van een rustige jaarwisseling wil Werkgroep Woerden van de Partij voor de Dieren beslist niet spreken. “Maar liefst 182 meldingen kwamen binnen op het door ons ingestelde Meldpunt Vuurwerkoverlast.”

Veel meldingen kwamen uit de wijk Molenvliet, aldus de werkgroep. “Bij de melders was onbegrip en ergernis over het feit dat er vuurwerk afgestoken werd, terwijl bepaald was dat dit deze jaarwisseling niet gedaan zou worden om de zorg te ontlasten. Vuurwerk werd al ruim voor Oud en Nieuw afgestoken en was vooral uit de categorie die eerder al landelijk verboden werd.” Ook bleek dat er zeer vaak sprake was van vuurwerkbommen. “Het vuurwerk hield mensen uit de slaap, maakte huisdieren ernstig van streek en verstoorde in het wild levende dieren.”

Algeheel vuurwerkverbod
De werkgroep zou graag zien dat de gemeente Woerden definitief besluit tot een algeheel vuurwerkverbod. “Daarnaast lijkt het ons noodzakelijk dat door gemeente èn handhaving veel meer samengewerkt en ingespeeld wordt op de actualiteit, de signalen en de probleemgebieden met betrekking tot illegaal vuurwerk. Het instellen, door de gemeente zelf, van een specifiek meldpunt voor vuurwerkoverlast is een goed hulpmiddel hierbij.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden