Nieuwe serie filmpjes in de maak! ‘Op weg naar Valentijn’


<p>Op weg naar Valentijn, met medeorganisator en penningmeester Jessica Rateland van de Stichting Pracht in de Kracht en de Amersfoortse zangeres/dichter Pauline van den Boogert.&nbsp;</p>

Op weg naar Valentijn, met medeorganisator en penningmeester Jessica Rateland van de Stichting Pracht in de Kracht en de Amersfoortse zangeres/dichter Pauline van den Boogert. 

(Foto: Paul van den Dungen )

Nieuwe serie filmpjes in de maak! ‘Op weg naar Valentijn’

Woerden - Op het Kerkplein, tussen het Stadsmuseum en de Petruskerk, nam de Rotterdamse dichter Lars van der Werf afgelopen zaterdag plaats in een kleine kraam. Op zijn gele typemachine maakte hij lieve gedichtjes voor de voorbijgangers. Een actie van de Stichting Pracht in de Kracht die van tevoren niet was aangekondigd...

Mirte Damen en Jessica Rateland vertellen dat dit de kickoff is van een serie filmpjes die zij de komende weken gaan uitzenden. De serie met de naam ‘Op weg naar Valentijn’ gaat over hoop en liefde en heeft wekelijks een nieuwe aflevering. De laatste uitzending staat gepland op Valentijnsdag. Er wordt meegewerkt door de dichters Lars van der Werf, Helga Huisjes, Marco van der Bij, Pauline van den Boogert, Astrid Vergeer en Erik Thuis. Zij nemen je in deze rare tijd, op weg naar Valentijnsdag, even mee met hun gedichten en geven je hoop, liefde en een glimlach. 

Helga Huisjes is de voormalige stadsdichter van Woerden en heeft daarnaast nog een eigen muziekpraktijk in Harmelen. Zij las zaterdag in de Mariakapel van de Bonaventurakerk een aantal van haar gedichten voor. Pauline van den Boogaart uit Amersfoort bracht een aantal gedichten ten gehore vanaf molen De Windhond in Woerden. Naast gedichten zingt zij mooie levensliedjes die de mensen verwonderen en raken.

door Paul van den Dungen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden