Welke vrouw ontvangt de eerste Bakhuis Wolters onderscheiding?


Foto: Provincie Utrecht

Welke vrouw ontvangt de eerste Bakhuis Wolters onderscheiding?

Regio - De provincie Utrecht reikt op 5 maart de Bakhuis Wolters Prijs uit aan een vrouw die zich zichtbaar, voor of achter de schermen heeft ingezet voor de maatschappij en voor de emancipatie van de vrouw in het bijzonder. 

Provinciale Staten vinden het belangrijk dat deze vrouwen, die ook een voorbeeld zijn voor anderen, hiervoor erkenning krijgen. En een bijbehorende onderscheiding verdienen. Er is momenteel geen podium voor vrouwen in Utrecht waar hun inzet wordt erkend en gezien. Daarom wordt deze prijs in 2021 voor het eerst uitgereikt, zodat er erkenning komt voor deze prestatie.

Nog steeds ongelijkheid tussen mannen en vrouwen
In maart 2020 hebben Provinciale Staten besloten deze prijs in het leven te roepen. De reden is dat Nederland 11 plekken gezakt is op de jaarlijkse Global Gender Gab Index, een ranglijst over de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen van het World Economic Forum. Provinciale Staten Utrecht bestaan zelf voor de helft uit vrouwen en geven het juiste voorbeeld.

Uitreiking prijs op 5 maart om 15.30 uur
De uitreiking van de Bakhuis Wolters prijs is op 5 maart om 15.30 uur, een paar dagen voor de internationale vrouwendag. De uitreiking wordt live uitgezonden via het Youtube kanaal van de provincie.

Iemand voordragen kan tot 11 februari 
Is je interesse gewerkt? Draag dan een vrouw uit de provincie Utrecht voor. Dat mag bij voorkeur in een e-mail (statengriffie@provincie-utrecht.nl), met een motivatie van maximaal drie alinea’s en eventuele foto’s. Uiteindelijk worden drie deelnemers genomineerd. Van de genomineerden wordt een video gemaakt. Er kan maar één persoon winnen. De sluiting van de aanmeldingen is op 11 februari.

Criteria
Het is een prijs voor een vrouw uit de provincie die zich zichtbaar, voor of achter de schermen heeft ingezet voor de maatschappij en voor de emancipatie van de vrouw in het bijzonder echt het verschil heeft gemaakt. En ze is een goed voorbeeld voor anderen!

Prijs
De prijs bestaat uit een kunstwerk. Er is geen geldprijs beschikbaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden