VWO-scholiere Feline is verkiesbaar: ‘Jongeren hebben goede ideeën, maar worden minder gehoord’


<p>De Woerdense Feline doet mee aan de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Zij is lijstduwer (nummer 7) bij de nieuw opgerichte partij Jong.Vote.</p>

De Woerdense Feline doet mee aan de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Zij is lijstduwer (nummer 7) bij de nieuw opgerichte partij Jong.Vote.

(Foto: Feline armstorff van der Louw; Privéfoto)

VWO-scholiere Feline is verkiesbaar: ‘Jongeren hebben goede ideeën, maar worden minder gehoord’

Woerden - Feline Armstorff van der Louw heeft met haar negentien jaar nog een heel leven voor zich, maar toont zich ook nu al hyperambitieus. Als Woerdense scholiere staat zij als zevende op de lijst van de nieuw gevormde partij Jong.Vote. Een nieuwe stap in haar toch al politiek rijk gevulde CV.

De honden blaffen op de achtergrond terwijl Feline Armstorff van der Louw vertelt over de manier waarop zij in de afgelopen jaren ervaring heeft opgedaan. Bij Amnesty International organiseert ze als teamleider verschillende acties. Daarnaast is ze voorzitter van Youth for Climate. “Dat viel de partij ook op, want ik kreeg via LinkedIn een bericht van lijsttrekker Jaron Tichelaar. Uit de gesprekken bleek dat ze mij op de lijst wilden hebben en nu sta ik op een mooie zevende plaats.”

Als politicus in de dop moet Armstorff van der Louw nog wel even haar VWO diploma binnenslepen. Naast haar maatschappelijke werkzaamheden moet ze dit jaar namelijk ook examen doen. “Ik word op school ook een beetje als de feministe gezien. Al mijn hele leven vind ik maatschappelijke problemen erg interessant en daar sluit dit dus ook mooi op aan.” Haar kandidatuur ziet ze dan ook vooral als een mooie ervaring. “Denken dat we zeven zetels gaan halen is inderdaad niet heel reëel.”

Speerpunten
“Mijn speerpunten richten zich vooral op sociale gelijkheid en klimaat. Als partij hebben we vooral het doel om stemmers in de leeftijdscategorie 18 tot en met 32 aan te spreken. Daarmee proberen we ook een ander electoraat aan te boren,” aldus Armstorff van der Louw. “Jongeren hebben vaak goede ideeën, maar ze worden toch iets minder gehoord.”

Voordat de partij in de Tweede Kamer terecht zou kunnen komen, moet er nog veel werk verricht worden. “We zijn nu druk bezig met het verzamelen van ondersteuningsverklaringen. Dat gaat eigenlijk hartstikke goed, alleen in Zuid-Holland moeten we dit nog voor elkaar krijgen. Dat krijgen niet alle nieuwe partijen voor elkaar. Daarbij draag ik mijn steentje bij in het campagneteam. In die hoedanigheid verzinnen we acties en proberen wij in te spelen op de politieke actualiteit,” zo licht ze haar werkzaamheden toe. Om daar dan lachend aan toe te voegen: “Die actualiteit is er momenteel inderdaad meer dan genoeg.”

Ambities
Niet altijd heeft ze de ambitie gehad om politiek actief te zijn. “Eigenlijk had ik als droom om geneeskunde te gaan studeren. Nu is daar ook wel een studie als politicologie bijgekomen. Daarbij ambieer ik ook een politieke carrière. Of dat nu op lokaal, nationaal of zelfs internationaal niveau is weet ik nog niet.” Eerst dit klusje maar eens klaren. “Ik zeg altijd: let’s get political in a mini skirt.” Het sluit aan bij haar ideeën omtrent gendergelijkheid. “Ik kleed mij zoals ik wil en een minirok is in de politiek en ook in andere werkomgevingen niet altijd geaccepteerd.” Eerst campagne voeren, maar daarna het diploma behalen.

door Nik Mandemakers

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden