Landgoed Bredius vindt nieuwe voorzitter in Henri van Middelaar


<p>Rechts Henri van Middelaar, die het voorzitterschap van de Stichting Landgoed Bredius overneemt van Mieke Lendfers, links op de foto.</p>

Rechts Henri van Middelaar, die het voorzitterschap van de Stichting Landgoed Bredius overneemt van Mieke Lendfers, links op de foto.

(Foto: Dick van Doorn)

Landgoed Bredius vindt nieuwe voorzitter in Henri van Middelaar

Woerden - Henri van Middelaar is de nieuwe voorzitter van de Stichting Landgoed Bredius. Hij neemt het stokje over van Mieke Lendfers, de eerste voorzitter van de stichting vanaf de oprichting in maart 2014.

Onder Miekes voorzitterschap is het beheer van het landgoed overgegaan van de eigenaar de gemeente Woerden, naar de stichting. Het landgoed ligt er nu mooi bij, vooral door de inzet van veel vrijwilligers. Het eerste grote project van de stichting was het opknappen van de hoogstamfruitbomen. Daarna volgden de aanleg van de historische moestuin, de nieuwe inrichting van het arboretum tussen het Oude Landt en het Rijnoordpad, de verbetering van de paden, de natuurspeelweide en de oprichting van de Stichting Hofstede Batestein voor het herstel van de Brediusboerderij. 

Vernieuwen van de entree
Het eerste project waarmee de nieuwe voorzitter Henri van Middelaar aan de slag gaat is het vernieuwen van de entree van het landgoed naar de Hofstede Batestein vanaf de Van Kempensingel. In de hofstede zal na de restauratie het Parkrestaurant Bredius gevestigd worden. Het parkrestaurant zal samen met naastgelegen dierenweide Kukele-boe, de educatieve tuin en het NME-Centrum InBredius straks het kloppend hart van Landgoed Bredius vormen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden