‘Meeten’ met een lezende én zingende burgemeester!


<p>De zusjes Lize en Luna kijken en luisteren vanaf de noodopvang naar burgemeester Molkenboer die de Nationale Voorleesdagen opende voor basisschool De Molenwiek.</p>

De zusjes Lize en Luna kijken en luisteren vanaf de noodopvang naar burgemeester Molkenboer die de Nationale Voorleesdagen opende voor basisschool De Molenwiek.

(Foto: Lisa Oostveen)

‘Meeten’ met een lezende én zingende burgemeester!

WOERDEN – Online voorgelezen worden door de burgemeester als start van de Nationale Voorleesdagen. Dat komt niet iedere dag voor. Voor leerlingen van basisschool De Molenwiek in Woerden was dit gisteren wel een feit. Burgemeester Molkenboer las voor uit ‘de dikke meester Jaap’ van Jacques Vriens. Ook beantwoordde hij de vele vragen die de leerlingen uit groep 4 tot en met 8 voor hem hadden. 

Even voor elven stroomt ‘de Meet’ waarin de burgemeester voor gaat lezen vol. Na enkele weken afstandsonderwijs is werken met Google Meet geen probleem meer voor de kinderen en komen zij allemaal binnen met de microfoon en/of camera uit. De burgemeester zit al met een glimmende ambtsketting om en het boek op schoot te wachten.  

Aandachtig luisteren de leerlingen naar het verhaal over meester Jaap die zich verkleedt en zingt als een nachtegaal. Met een hoge stem zingt burgemeester Molkenboer de aria uit het boek. Dit tot groot vermaak van de leerlingen. Het tweede verhaal over de liefde valt ook in de smaak en tovert een glimlach op hun gezicht.  

Gelukkig heeft burgemeester Molkenboer na afloop nog tijd om vragen te beantwoorden. De leerlingen zijn heel benieuwd naar de eventuele avondklok en de coronamaatregelen, maar ook of de burgemeester een huisdier heeft en of hij al lang burgemeester is van Woerden. 

‘Waarom draagt u eigenlijk zo’n grote ijzeren ketting”, vraagt Milou uit groep 5. De burgemeester moet lachen en vertelt over zijn ambtsketting. ‘Wat is eigenlijk het makkelijkste aan burgemeester zijn?’, vraagt Linde uit groep 4 zich af. ‘Dat iedereen de deur voor je opendoet’, zegt de burgemeester lachend.  

De Nationale Voorleesdagen duren nog tot en met 30 januari. In die periode wordt er op De Molenwiek nog meer aandacht besteed aan boeken, lezen en voorlezen.   

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden