Grote belangstelling online open week Minkema College


Foto: Minkema College

Grote belangstelling online open week Minkema College

Woerden - Dit jaar geen honderden gezinnen voor de deur van het Minkema College om tijdens de Open Dag kennis te komen maken. “Ontzettend jammer, maar met duizenden online bezoekers kunnen we toch spreken van een heel grote belangstelling,” aldus Arjan van der Wart, directeur onderwijs.

Doordat alles online plaatsvindt kunnen leerlingen en hun ouders nog steeds op online ontdekkingsreis door de school. Van der Wart: “Dat is dan wel weer een voordeel van een online open week. Als je de open dag mist, is dat kennismakingsmoment ook echt voorbij. Nu kun je elke dag een kijkje komen nemen op minkema.nl/open-week”.

Dat kijkje bestaat uit vele activiteiten waaraan leerlingen kunnen deelnemen via de ruim 1.100 keer bestelde MindMap of rechtstreeks op de website. Van der Wart: “Denk bijvoorbeeld aan een scheikundeproefje dat je thuis kunt meedoen, een Engelse quiz of een sportieve challenge van onze gymdocenten.” Elke vakgroep heeft zijn vak op een bijzondere manier gepresenteerd zodat leerlingen - net als op een Open Dag - een goed beeld krijgen en ook dingen kunnen doen en meemaken. 

Van der Wart: “Met deze activiteiten en de interactieve MindMap sluiten we aan bij de belevingswereld van leerlingen en laten we als school ook ons innovatieve karakter zien.” Leerlingen kunnen op hun eigen tempo en op een moment dat het hen uitkomt door de MindMap gaan.

Ook bij een online beleving is persoonlijk contact heel belangrijk. Ouders konden deelnemen aan Meet & Greets over specifieke onderwerpen als dyslexie, het mentoraat of extra ondersteuning. Voor deze presentaties met de mogelijkheid om live vragen te stellen, hebben zich ruim 200 ouders aangemeld. “Het is fijn dat we hen op deze manier toch van informatie hebben kunnen voorzien,” aldus Van der Wart.

Live activiteit
Voor groep 8-leerlingen staat er ook nog een live activiteit gepland, namelijk Chatten met Bruggers. Samen met basisscholen organiseert het Minkema College op 3, 4 en 5 februari online Meets waarin de groep 8’ers al hun vragen kunnen stellen aan brugklasleerlingen. “Zij weten immers als geen ander hoe het is op de middelbare school, dus dat helpt hopelijk ook weer een beetje bij de keuze.”

Maar dat het anders is dan echt in school rondlopen staat buiten kijf. “Natuurlijk hadden we iedereen liever live gezien en mochten de maatregelen het toelaten, dan hebben we half februari nog een Open Lesmiddag staan waarop leerlingen twee lesjes op school kunnen volgen. Maar dat moet wel écht kunnen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden