Foto:

Tips voor ‘zero waste lifestyle’: ‘Minder afval, het kan echt!’

Woerden - Een zero waste lifestyle - een lifestyle waarbij je zo min mogelijk afval produceert - is leuker, makkelijker en goedkoper dan je denkt. Zero Waste Groene Hart komt met tips.

“Vanuit kranten, op tv of op social media zou je zo maar het idee kunnen krijgen dat duurzaamheid iets vervelends is, dat het een offer zou moeten zijn… We mogen maar 100 rijden, we moeten van het gas af, we worden bang gemaakt voor windmolens, het lijkt zo groot, dat het voelt alsof je geen invloed hebt, het kost ons geld. Auto rijden en vlees eten is taboe..” Zonde, vinden ze bij Zero Waste Groene Hart.

“Wat als wij je vertellen dat je wel een verschil kunt maken, dat een duurzame leefstijl in veel gevallen juist leuker en lekkerder is, dat het voldoening geeft het heft in eigen handen te nemen, dat het ook nog eens goedkoper is en dat het geen opoffering is maar dat het juist heel veel oplevert. Echt waar, er zijn zoveel makkelijke dingen, kleine en grote, die je gewoon al kan doen of laten en waar zowel jij als de wereld om je heen veel aan hebben. Daarom vanaf nu elke twee weken, vanuit Zero Waste Groene Hart een tip. Voor een leuker, gezonder en goedkoper leven en oja: ook duurzamer.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden