Recordopbrengst collecte stichting het Gehandicapte Kind (NSGK)


Recordopbrengst collecte stichting het Gehandicapte Kind (NSGK)

Woerden - Van 9 t/m 14 november 2020 hebben vrijwilligers in onder andere Woerden gecollecteerd voor stichting het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK). Slechts een handjevol collectanten ging langs de deuren of men collecteerde digitaal vanuit huis. Landelijk is een recordbedrag opgehaald van wel 922.830 euro.

Dit was nooit gelukt zonder de hulp van vele (digitale) collectanten, projectpartners die volop meehielpen en alle gulle gevers. Iedereen voelde de noodzaak om er juist nú te zijn voor kinderen met een handicap. Want nog meer dan anders verkeren zij in een isolement. Het Gehandicapte Kind bedankt iedereen voor zijn geweldige bijdrage.

Samen opgroeien
Met dit geld steunt het Gehandicapte Kind projecten op het gebied van samen spelen, sporten en leren voor kinderen met een handicap. Bijvoorbeeld door speeltuinen toegankelijk te maken, sporten als RaceRunning en Framevoetbal te introduceren en Samen naar School klassen op te richten binnen de basisschool in de buurt. Zo zorgt de stichting ervoor dat kinderen met en zonder handicap elkaar ontmoeten en leren kennen.

Meehelpen
Wilt u in 2021 ook collecteren? Neem dan contact op met M. Beens, Regiocordinator Midden Nederland, 06-33319944. Heeft u geen collectant aan de deur gehad, maar wilt u een bijdrage doen? SMS dan VRIENDJES naar 4333 en geef eenmalig 3 euro of geef via www.gehandicaptekind.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden