Oude ansichtkaart: ‘Zó zag de Oostdam er 80 jaar geleden uit’


<p>Deze kaart werd verstuurd op 23 &#39;october&#39; 1943. Het is niet bekend wie de kaart verstuurde en wie de mensen op de foto zijn.</p>

Deze kaart werd verstuurd op 23 'october' 1943. Het is niet bekend wie de kaart verstuurde en wie de mensen op de foto zijn.

(Foto: )

Oude ansichtkaart: ‘Zó zag de Oostdam er 80 jaar geleden uit’

Woerden - Oude foto’s van bekende plekken, ze blijven tot de verbeelding spreken. Kijk maar naar deze oude ansichtkaart met een foto van de Oostdam in Woerden...

Zoals bekend worden er op dit moment werkzaamheden uitgevoerd aan de Oostdam. In de afgelopen maanden is hier veel om te doen geweest en de werkzaamheden zullen nog tot het voorjaar van 2022 duren. Het is er behelpen wat betreft de verkeerssituatie. Op dit moment geldt er éénrichtingsverkeer, tijdelijk hebben we ook in beide richtingen kunnen rijden en regelmatig stonden we even stil vanwege de drukte.

“Dat was lang geleden anders,” laat Ben Vermeij weten. “In mijn verzameling van Woerden heb ik een ansichtkaart met een erg rustige situatie. De kaart is destijds verstuurd op 23 ‘october’ 1943, de opname zal wel van voor de tweede wereldoorlog zijn.”

De Woerdense Vermeij verzamelt van alles wat met Oud Woerden te maken heeft, waaronder de plaatjes van het Jumbo-album over Woerden (”Is ook erg leuk!”). Hij kreeg de betreffende ansichtkaart van iemand die stopte met verzamelen. “Ik vond het mooi om, juist in een tijd waarin zoveel ophef is geweest over de werkzaamheden aan de duiker en de gevolgen hiervan, deze oude ansichtkaart te laten zien.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden