Meer restafval door corona en ruim helft huishoudens ontvangt korting op afvalstoffenheffing’


Foto: stockfoto

Meer restafval door corona en ruim helft huishoudens ontvangt korting op afvalstoffenheffing’

Woerden - Voor het eerst sinds jaren steeg de hoeveelheid ingezameld restafval afgelopen jaar, en wel van 158 kilo naar 172 kilo restafval per persoon. Oorzaken zijn het vele thuiswerken en onze opruim- en kluswoede in het afgelopen jaar. Toch zitten we in Woerden nog onder het landelijk gemiddelde. ‘Daar kunnen we trots op zijn,’ zegt wethouder Tymon de Weger.

Wethouder Tymon de Weger: ‘Vanwege de coronapandemie werkten we veel meer thuis. Ook sloegen we massaal aan het opruimen en klussen. Niet zo vreemd dus dat we veel meer restafval ophaalden. Maar nog steeds zitten we zelfs met die extra kilo’s onder het landelijk gemiddelde. Daar kunnen we als Woerdenaren trots op zijn. Ik verwacht dat we dit jaar weer snel terug op koers komen wat betreft afval scheiden en minder restafval aanbieden.’ Ruim de helft van de huishoudens ontvangt dit jaar korting op de komende afvalstoffenheffing voor het minder vaak aanbieden van restafval.

Teruggave 
In totaal 56 procent van alle huishoudens bood het afgelopen jaar minder frequent restafval aan. Hun teruggave verrekent de gemeente met de afvalstoffenheffing 2021, die samen met de gemeentelijke belastingaanslag eind februari bij inwoners in de bus valt. De Weger: ‘Dit jaar geven we ruim 304.000 euro terug aan de inwoners. Het is nu zaak om het ‘afvallen’ weer op te pakken en deze ‘coronakilo’s’ zo snel mogelijk weer kwijt te raken. Laten we samen zoveel mogelijk GFT, papier, glas, textiel en PMD blijven scheiden. Niet alleen voor onszelf vanwege een financiële teruggave, maar vooral ook om de wereld leefbaar te houden voor onze (klein)kinderen.’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden