Na bijna 46 jaar neemt juf Ria afscheid van De Wegwijzer


<p>Juf Ria werd door een antieke brandweerauto opgehaald, waarna zij op school buiten werd opgewacht door alle kinderen. &nbsp;</p>

Juf Ria werd door een antieke brandweerauto opgehaald, waarna zij op school buiten werd opgewacht door alle kinderen.  

(Foto: De Wegwijzer)

Na bijna 46 jaar neemt juf Ria afscheid van De Wegwijzer

Woerden - Na bijna 46 jaar werkzaam geweest te zijn als leerkracht op de Essenlaan, was het woensdag 17 februari zover, de laatste werkdag van juf Ria op De Wegwijzer. 

Als meisje van 19 startte Ria van Eck op 1 augustus 1975 als kleuterleidster op De Kleine Ratelaar. De Kleine Ratelaar was toen nog een aparte kleuterschool met twee klassen in het toen net nieuwe gebouw aan de Essenlaan. Na de integratie van de kleuter- en lagere school in 1985, werd het één basisschool met de naam Jozefschool. Weer later fuseerde de Jozefschool met de Mariaschool en zo is De Wegwijzer ontstaan.

Kleuterjuf
Juf Ria is van begin tot eind kleuterjuf geweest. De afscheidsdag startte woensdagochtend met een bijzondere verrassing. Juf Ria werd door een antieke brandweerauto opgehaald, waarna zij op school buiten werd opgewacht door alle kinderen. Na een warm welkom volgde een dag vol leuke activiteiten. Een mooi afscheidslied van haar kleuters, afscheidsoptredens van alle andere groepen, lieve woorden van oud-collega’s en na schooltijd een heuse ‘zwaai-through’, waar ouders en kinderen afscheid konden nemen van de juf.

Bijzonder afscheid
Marcel Fokker, de eigenaar van het Rie-theater, zorgde daarbij met zijn Spinkit voor een feestelijke, gezellige sfeer. Ook van de collega’s moest op een bijzondere manier afscheid genomen worden. ’s Avonds was er een online samenkomst, die geopend werd door de wethouder van Onderwijs, George Becht. Een mooie, warme speech, die door Ria erg gewaardeerd werd. Al met al was het, ondanks de coronabeperkingen, een fantastische dag. Op De Wegwijzer wordt gedacht in mogelijkheden, wat met dit afscheid nog eens benadrukt werd. Het team en de kinderen van De Wegwijzer wensen juf Ria alle geluk en een heel fijn pensioen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden