Sportlust ’46 start met het rode draad leerplan: ‘Totaalopleiding op maat’


Foto: Sportlust '46

Sportlust ’46 start met het rode draad leerplan: ‘Totaalopleiding op maat’

Woerden - Met ingang van volgend seizoen zal Sportlust ’46 haar jeugdopleiding verenigingsbreed optimaliseren via het Rode Draad leerplan. Alle spelers en trainers zullen een totaalopleiding op maat aangeboden krijgen welke aansluit bij leeftijd, niveau en ervaring.

Sportlust ’46 zal hierbij nauw samenwerken met Jeugdvoetbalopleiding. Via het Rode Draad leerplan zal er met maandthema’s gestructureerd en planmatig gewerkt gaan worden met ondersteuning van Jeugdvoetbalopleiding op maat.

Doelstelling is niet alleen de jeugdspelers verder te ontwikkelen middels kennis en plezier. Ook trainers en leiders krijgen een totaalplan. Dat zal bestaan uit maandelijks ondersteuning, begeleiding en feedback. Zo kunnen ook de trainers zich individueel ontwikkelen.

Volgens Robert de Ruiter, Technisch Manager Opleidingen bij Sportlust ’46, ontstaan er door het Rode Draad leerplan ook meer samenhang tussen de trainingen en wedstrijden. “Jeugdspelers krijgen een gestructureerde opleiding waarbij rekening wordt gehouden met leeftijd en niveau,” legt hij uit. 

Over Jeugdvoetbalopleiding
Jeugdvoetbalopleiding is landelijk actief en zorgt voor specifieke ondersteuning en scholing. Dankzij de club specifieke benadering op de locatie kunnen alle betrokkenen van de jeugdafdeling hierdoor de gewenste vooruitgang boeken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden