<p>FNV gebouw wordt gesloopt voor bouw van honderden woningen.</p>

FNV gebouw wordt gesloopt voor bouw van honderden woningen.

(Foto: CDA Woerden)

Woerden aan de slag met snellere woningbouw

Regio - Woerden gaat in opdracht van de gemeenteraad proberen om de woningbouw in de komende jaren verder te versnellen. Na het bouwrecord van 282 opgeleverde woningen in 2020 wil de raad dat ook de komende jaren het aantal huizen dat wordt opgeleverd hoog blijft. Op voorstel van het CDA heeft de gemeenteraad ook besloten toekomstige bouwlocaties te inventariseren.

Betaalbare woningen zijn schaars in de regio Woerden. De ambitie in Woerden is om 200 tot 300 woningen per jaar te bouwen. In de afgelopen jaren is dat ook gerealiseerd. De gemeenteraad heeft met een motie opdracht gegeven om de plannen in de komende jaren waar mogelijk te versnellen. Speciale aandacht is er daarbij ook voor betaalbare woningen in de huur en koopsector. 

CDA-raadslid Toos van Soest is initiatiefnemer van de motie: ‘Wij willen hiermee planontwikkeling op eigen gemeentelijke grond versnellen. Dat kan doordat de verschillende procedurele stappen die door de gemeente moeten worden gezet voordat er een heipaal de grond in kan op een bouwlocatie in elkaar geschoven kunnen worden. Snelheid moet ook een belangrijkere factor zijn bij onderhandelingen met ontwikkelaars en de woningbouwcorporatie. Mogelijk kan zo de vertraging bij het bouwen op de voormalige schoollocatie in Kamerik worden ingelopen en de uitgifte van bouwgronden bij de ontwikkeling van Snellerpoort worden versneld.’

De gemeenteraad heeft ook een motie aangenomen die opdracht geeft om samen met inwoners een inventarisatie doen van alle kleine bouwlocaties die er nog zijn in Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld. Als voorbeeld noemt het CDA de locatie van de brandweerkazerne in Harmelen waar vervanging gaat plaatsvinden en het industriegebiedje aan de Lindenlaan in Kamerik. Van Soest: ‘De ontwikkeling van woningen duurt ongeveer zeven tot tien jaar van planvorming tot de bewoner de sleutel krijgt. Als we verder vooruitkijken, samen met inwoners, dan kunnen we meer plannen op de plank leggen en mogelijk ook sneller realiseren. Zo laten we de verschillende belangen zorgvuldige meewegen, maar kunnen we toch het tempo maken dat de woningnood vraagt’.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden