<p>Plastic verpakkingen zijn nog steeds overal, maar ook voor een ruim onverpakt assortiment kun je in Woerden op veel plekken terecht. Foto: Zero Waste Nederland</p>

Plastic verpakkingen zijn nog steeds overal, maar ook voor een ruim onverpakt assortiment kun je in Woerden op veel plekken terecht. Foto: Zero Waste Nederland

Tips voor een zero waste lifestyle: ‘Waar begin je dan?’

Woerden - Een leven waarbij je zo min mogelijk afval produceert is leuker, makkelijker en goedkoper dan je denkt. Zero Waste Groene Hart geeft tips. Deze week deel 2: En waar begin je dan?

Het lijkt makkelijker gezegd dan gedaan, want (plastic) verpakkingen zijn letterlijk overal. “Ik begon een paar jaar geleden rigoureus. Ik wilde niks geen verpakking meer. Hier werd ons duurzaam leven niet leuker van. En dat was nou juist wel de bedoeling heb ik vorige keer beloofd,” zegt Jolanda Zwetsloot van Zero Waste Groene Hart. “Wat mij hielp was om één ding tegelijk aan te pakken. Na de valse start, ben ik begonnen om alle groenten onverpakt te kopen. Dat gaat makkelijk. Het meeste gaat in de grote mand en kleine dingen in zelf meegenomen zakjes.”

Voor een ruim onverpakt assortiment kun je in Woerden op veel plekken terecht. Bijvoorbeeld De Goudreinet, De Middelandse zee, de Martkwinkel en natuurlijk de Streekmarkt. Allemaal herkenbaar aan de ‘neem gerust je eigen verpakking mee’ sticker op de deur of marktkraam. “Weten waar m’n eten vandaan komt, daar word ik echt blij van. Je kan zelf plukken bij de Brediustuin en tuinderij De Groenteboer. Erg leuk en leerzaam.”

“Het voelt nu helemaal vertrouwd om met m’n eigen tas en zakjes aan te komen en een leuke bijkomstigheid is dat je een band opbouwt met het personeel, wat boodschappen doen leuk maakt in plaats van een verplichting.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden