<p>Bestuurslid Elias Bom van de Voedselbank (links) en Junior Brandenburg van El Rey (rechts).</p>

Bestuurslid Elias Bom van de Voedselbank (links) en Junior Brandenburg van El Rey (rechts).

(Foto: )

El Rey en Voedselbank Woerden vieren mijlpaal Solidari-sparen: uitreiking eerste waardebonnen

Woerden - In december 2020 hebben El Rey en Voedselbank Woerden het vervolg van Solidari-sparen gelanceerd. Na een eerste versie tijdens de eerste corona lockdown waarbij alleenstaande ouderen een hart onder de riem werd gestoken in samenwerking met stichting Thuishuis, heeft El Rey verder gesleuteld aan een solidair spaarsysteem voor haar gasten: 2.0 voor de Voedselbank.

Nu de actie twee maanden onderweg is, stromen de volle spaarkaarten binnen. Gasten van El Rey kunnen ook Solidari-sparen stickers bijkopen om sneller te sparen en dat gebeurt veelvuldig. Daarom werden gisteren de eerste 16 volle kaarten overgedragen.

De actie gaat door!
Met het nu al behaalde succes kunnen vanaf volgende week (maandag 1 maart) de eerste cliënten geheel anoniem bij El Rey bestellen. De waarde van de bonnen is zodanig dat voor een diner minimaal vijf gerechten per persoon besteld kunnen worden. En dat geeft een veelzijdige verse maaltijd met een brede keuze in vega/vegan, vlees en vis. Per gezin zal dat dus zeker een goede aanvulling zijn.

Junior Brandenburg van El Rey: “We hadden er rekening mee gehouden dat, ondanks de vele gasten in Woerden en de regio die we blij mogen maken met een bestelling aan huis, het even zou duren voordat we de kaarten vol terug zouden krijgen. Er is echter met zoveel enthousiasme gereageerd dat het sparen al heel snel gaat.” 

Namens de Voedselbank Woerden vult Elias Bom aan: “Het is super dat we nu al een eerste overdracht van El Rey van de waardebonnen mogen ontvangen. Er wordt een steeds groter beroep gedaan op de Voedselbank en met dit soort mooie initiatieven kunnen we niet alleen meer en basisvoedsel verstrekken, maar ook echt iets bijzonders meegeven.”

Info over de actie
Gasten krijgen voor iedere 25 euro aan bestellingen bij El Rey een zogenaamde Solidari-sticker. Met vijf van deze stickers is een spaarkaart compleet. Stickers bijkopen kan. Voor iedere volle spaarkaart doneert El Rey aan Voedselbank Woerden een anonieme waardebon die per gezinslid ingeruild kan worden voor een bestelling bij El Rey.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden