<p>Karlijn Wouters is winkelmedewerker bij de Wereldwinkel Woerden aan de Havenstraat 49. Foto: eigen foto</p>

Karlijn Wouters is winkelmedewerker bij de Wereldwinkel Woerden aan de Havenstraat 49. Foto: eigen foto

(Foto: eigen foto)

De tafel van Karlijn in de Wereldwinkel (vanaf woensdag weer open op afspraak!)

Woerden - De Wereldwinkel nodigt elke maand één van haar vrijwilligers uit om een eigen tafel samen te stellen met producten uit de winkel. Deze maand is dat Karlijn Wouters. Als piloot vliegt zij normaliter op zo’n grote Boeing 787 (Dreamliner) mensen de hele wereld rond. Omdat zij tussen haar vluchten veel vrije tijd over heeft, is ze actief als medewerker bij de Wereldwinkel Woerden.

Karlijn staat eens per 14 dagen een middag of ochtend in de winkel. “Vanwege mijn werk ben ik al op vele plaatsen in de wereld geweest. Na mijn opleiding ben ik gestart als piloot en heb ik voornamelijk met vracht de wereld rond gevlogen. De laatste jaren vlieg ik voor een touroperator vanaf Schiphol naar verre bestemmingen, zoals Aruba, Cuba en Mexico. Op dit moment ben ik vanwege de pandemie even uitgevlogen en heb ik een tijdelijke baan als facilitair medewerker bij een dierenartsen organisatie aangenomen.”

Karlijn woont sinds vier jaar met haar vriend, inmiddels partner, in Woerden. “Tussen mijn diensten door heb ik een verplicht aantal rustdagen en die wilde ik graag nuttig besteden. Omdat dat ik zowel via mijn werk als vakanties vele landen heb bezocht ben ik geïnteresseerd in andere culturen. Zo ben ik terecht gekomen bij de Wereldwinkel, waar ik alweer ruim een jaar werkzaam ben. Ik vind het niet alleen een hele leuke winkel, maar sta ook volledig achter het doel: eerlijke handel voor een eerlijke prijs.”

Leden van de big five
Tijdens vakanties in Afrika heeft Karlijn veel parken bezocht en daar oog in oog gestaan met ‘leden’ van de big five. Op haar tafel dus giraffes, olifanten en nijlpaarden. “Het blijven imposante intrigerende dieren en in onze winkel is ook zoveel keus. Zeker de nijlpaarden die rechtstreeks uit Afrika komen zijn prachtig afgewerkt. Verkrijgbaar in verschillende formaten en machtig mooi om als herinnering in huis te hebben. Ze passen mooi bij de andere houten beelden die ik mee heb genomen van reizen. Bij de dieren staan ook typische manden uit KwaZulu Natal, die horen erbij en je ruikt bij wijze van spreken de geuren uit het land.”

“Natuurlijk zijn wij ook van duurzaam en daarom ligt er een boterhamzakje op de tafel met, jawel, vliegtuig afbeeldingen erop. Deze zakjes zijn gemaakt van stevig materiaal en kun je eindeloos hergebruiken. Ook heb ik regelmatig Tunesië aangedaan en daar kennis gemaakt met gerechten die bereid werden in Tajines. Heerlijk en gezond, want tijdens de bereiding blijven alle vitamines bewaard. En ja, ik ben een ‘theeleut’ en test graag nieuwe smaakjes. In de winkel staat prachtig assortiment, dus ik kan nog even vooruit!”

“’s Avonds branden wij graag een kaarsje. Gezellig, sfeervol en romantisch in deze bijzondere tijd, maar dan het liefst wel eentje met een goede wax, die goed brandt en eerlijk is van samenstelling. Capiz waxinelichthouders zijn er in vele kleuren en ik vind ze gewoon mooi van afwerking en alles wordt er meteen een stukje vrolijker van. Als ik in de winkel sta scoor ik altijd een Tony, want ze zijn gewoon te lekker en er zijn zoveel smaken.” Meer weten over Karlijn haar tafel? Kijk dan op wereldwinkelwoerden.nl.

Wereldwinkel weer open op afspraak
Vanaf woensdag 3 maart is ook de Wereldwinkel (Havenstraat 49, Woerden) op afspraak weer open. Bel tevoren even met nummer 06-12158849 óf 06-53291133 of stuur een berichtje naar info@wereldwinkelwoerden.nl. Natuurlijk kun je alle artikelen nog steeds bestellen en deze worden dan mooi ingepakt in de hele gemeente Woerden thuisbezorgd. Afhalen is natuurlijk ook mogelijk!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden