Enorme puinhoop langs de recreatieplas: ‘Dit gaat toch veel te ver?’

Woerden - Wát een puinhoop werd er donderdagmorgen aangetroffen bij het strandje langs de recreatieplas bij Snel & Polanen. “De drang naar vrijheid is in coronatijd begrijpelijk, maar het achterlaten van zoveel plastic en vuilnis gaat veel te ver.” 

Wekelijks plaatsen we prachtige foto’s van natuur in en om Woerden in de krant, maar helaas is dit beeld ook realiteit. Blijkbaar is er niemand van deze groep ‘recreanten’ geweest die de moeite wilde nemen om even de (half) leeggedronken flessen frisdrank, plastic bakjes, papieren zakken en wegwaaiende rietjes in de prullenbak te gooien.

“De drang naar vrijheid is in coronatijd begrijpelijk, maar het achterlaten van zoveel plastic en vuilnis gaat veel te ver,” schrijft de inzender van deze foto. “Daarom een oproep aan de jeugd die op woensdagavond 24 februari bij de plas heeft vertoefd (en de ouders die weten of hun kinderen die avond naar de McDonalds en de recreatieplas zijn geweest). De natuur heeft hier niet voor gekozen, ruim je troep op!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden