Inwoners kunnen meepraten over oplossingen voor het tekort aan woningen

Regio - Woningbouw is op dit moment een actueel en belangrijk onderwerp. Er is een tekort aan woningen, de woningprijzen zijn hoog en jongeren en senioren - maar ook de groep er tussenin - ondervinden problemen om geschikte woonruimte te vinden. Dit is een landelijk probleem wat ook in de gemeenten De Ronde Venen, Stichtse Vecht en Woerden actueel is. De VVD gaat hierover op donderdag 11 maart in gesprek met inwoners. 

Doel van het gesprek is het kijken naar de knelpunten maar nog meer het bespreken van mogelijke oplossingen. Omdat gemeenten mede afhankelijk zijn van de medewerking van provincie en de landelijke politiek zullen ook die vertegenwoordigd zijn. Aan het gesprek zullen naast inwoners, VVD kamerlid Daniel Koerhuis, VVD Provinciale Statenlid Odile de Man en VVD fractieleden van De Ronde Venen, Woerden en Stichtse Vecht deelnemen.

Onderwerpen tijdens het gesprek zijn binnen- en buitenstedelijk bouwen, starterswoningen, ouderenwoningen en de vitaliteit van de dorpen. De organisatoren horen ook graag hoe bewoners hierover denken. Deze avond vindt plaats op donderdag 11 maart van 20.00 tot 22.00 uur via Zoom.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar secretaris-vvd-rvv@ziggo.nl. Een paar dagen voor aanvang zal een link worden toegezonden waarmee deelgenomen kan worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden