<p>Derk Boswijk op bezoek bij de TechnoHUB in Woerden. </p>

Derk Boswijk op bezoek bij de TechnoHUB in Woerden.

(Foto: Marloes Birkhoff - De TechnoHUBB)

Derk Boswijk (31) maakt zich hard voor mbo’ers en het MKB in Woerden

Regio - Derk Boswijk uit het naburige Kockengen is kandidaat voor de Tweede Kamer voor het CDA. De geboren Woerdenaar wil zich inzetten voor mbo’ers en het MKB in Woerden. In de afgelopen jaren droeg hij er als Statenlid aan bij dat er een MKB-deal werd gesloten met regionale MKB-ers en het ministerie van economische zaken waardoor de Woerdense TechnoHUB tot stand is gekomen. 

Derk Boswijk startte 15 jaar geleden na zijn mbo-opleiding met werken en kent het belang van technische opleidingen vanuit de praktijk. “Het vakmanschap en de technische vaardigheden die jongeren leren op het vmbo en mbo zijn onmisbaar in deze tijd. Voor de opgave van de woningbouw en de energietransitie zijn duizenden vakmensen nodig,” aldus de CDA’er.

Hij wil naar Den Haag om zich in te zetten voor de mbo’ers en het lokale MKB. Derk: “Het grote tekort aan stageplaatsen vraagt om gerichte samenwerking van het onderwijs, brancheorganisaties en het MKB. Ik wil de doorstroming vanuit het mbo naar de succesvolle associate degreeprogramma’s op hbo-niveau verruimen en strenger kijken naar het aanbod van opleidingen waar weinig vraag naar is op de arbeidsmarkt. Hier heb ik in mijn werk als Statenlid in de Provincie Utrecht al een start meegemaakt. Ook wil het CDA een beroepsgerichte variant van de Havo, gericht op sectoren met voorzienbare tekorten als de zorg, onderwijs en techniek.”

Boswijk is bezig om een actieplan voor mbo en MKB op te stellen waarvoor hij veel hulp krijgt uit het veld. Binnenkort zal hij dit presenteren en ook gebruiken bij zijn toekomstige Kamerwerk. De CDA’er staat op nummer 14 op de lijst en is bezig met een regionale campagne.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden