CDA stelt vragen over overlast door houtkachels

Woerden - De gemeenteraad ontvangt steeds meer geluiden van bezorgde Woerdenaren die ernstige klachten aan hun luchtwegen ondervinden door houtrook. Evenals in de rest van Nederland neemt ook in Woerden het aantal houtkachels toe. Het gaat vooral om pellet- en buitenkachels. Met name bij weinig wind veroorzaken die voor sommige inwoners overlast.

De CDA-fractie heeft daarom een aantal vragen gesteld aan het gemeentebestuur. De partij wil onder meer weten welke rol het college ziet in het bespreekbaar maken van overlast door houtrook. Verder zou het CDA willen dat Woerden het Schone Lucht Akkoord ondersteunt, zodat inwoners hun klachten via stookwijzer.nu kunnen melden.

Raadslid Arjen Draisma: “De energietransitie maakt wellicht ook dat mensen overwegen over te stappen van gas op het stoken van hout. Wij vinden dat geen verstandige ontwikkeling, ook gelet op mogelijk overlast. Zeker in de wijk en bij weinig wind. Via de stookwijzer krijgen mensen ook tips wanneer veel meldingen van overlast zijn ontvangen. Daarom willen wij dat Woerden daarbij aansluit en ook bekijkt of een verbod op houtstook binnen de bebouwde kom overdag en ’s avonds bij weinig wind te overwegen valt.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden