Foto:

Heel veel ‘hapjes en praatjes’ in Harmelen!

Harmelen - Maar liefst 130 mensen in Harmelen hebben de afgelopen weken een maaltijd ontvangen. Begin februari begon Dorpshuis Harmelen namelijk met de actie Hapje & Praatje. De actie kreeg al snel vleugels dankzij ieders enthousiasme, van kok tot bezorger en ontvanger. Ook hoopt het Dorpshuis dat ze snel haar deuren weer kan openen om inwoners persoonlijk te verwelkomen tijdens een ‘Eet je mee’ op vrijdag of een andere activiteit. 

Voor de actie Hapje & Praatje heeft een pool van zes vrijwillige koks gedurende vier weken elke week één dag gekookt voor mensen die het in deze tijd extra zwaar hebben en wel een opkikker konden gebruiken. Zij werden ondersteund door vrijwillig keukenpersoneel en de vrijwilligers van het Dorpshuis. Elke keer gingen zo’n 14 bezorgers, jong en oud, in koppels op pad om een praatje aan de deur te maken met de ontvangers en te informeren of er ook nog behoefte was aan andere ondersteuning. Aanvullende hulpvragen zijn vervolgens teruggekoppeld aan de Buurtverbinder (Buurtwerk) en Welzijnscoach (Woerden Wijzer).

“We ontvingen hele lieve en ontroerende reacties,” laat buurtverbinder Corinna Mitrovitch weten. Vanuit het Dorpshuis wil zij samen met de vrijwilligers juist nu, in deze tijd, verbinding blijven houden en maken. Corinna: “Met dank aan vele sponsoren, konden we de maaltijd, maar ook placemats, bloemetjes, eitjes en andere cadeautjes, gratis aanbieden. Graag willen wij alle sponsoren en donateurs hartelijk bedanken: Matex Deuren, Leden Chaine des Rotîsseurs, SCH ‘Zondag 3’, ‘De Jongens van SCH 35+’, Henk van Walderveen & Zonen, Thys Toys, COOP Harmelen, Bloem Harmelen, Slagerij van Rhenen, Bakkerij Carl Siegert, Paardenkooper Verpakkingen, Rutting Versspecialiteiten BV, Smit Vis, Drost BV, Lasbedrijf De Rooij BV, Totalcost Bouwadvies en Paul Vocking.”

Ook bedankt Dorpshuis Harmelen op Facebook alle hulpkoks, snijders, hakkers, inpakkers en opruimers, vele lieve bezorgers en de twee stagiaires (’toppers!’) van Buurtwerk Woerden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden