<p>Het Jobcenter is geopend! Wethouder Bob Duindam (tevens eerste locoburgemeester van Oudewater) knipte afgelopen maandag het lintje door.</p>

Het Jobcenter is geopend! Wethouder Bob Duindam (tevens eerste locoburgemeester van Oudewater) knipte afgelopen maandag het lintje door.

Ferm Werk opent een eigen Jobcenter: ‘Wij helpen je op weg’

Woerden - Wil je graag een baan maar is het nog niet gelukt er een te vinden? Ferm Werk wil je verder op weg helpen. In de gemeenten Woerden, Montfoort, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk zoekt Ferm Werk naar de beste match tussen werkgevers en werkzoekenden die een beroep doen op de participatiewet. Afgelopen maandag heeft Ferm Werk een eigen Jobcenter geopend.

Het doel van Ferm Werk is zoveel mogelijk mensen uit deze doelgroep aan een baan helpen in de regio. Daarbij gaat het niet om kort en snel succes, maar om inzetten op een langdurige arbeidsrelatie. Het vinden van (passend) werk is niet voor iedereen even makkelijk, zeker niet voor mensen met een arbeidsbeperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. Met een speciaal oog voor deze groep mensen is Ferm Werk een eigen Jobcenter gestart.

Cliënten van Ferm Werk nemen twee keer per week deel aan een bijeenkomst die geleid wordt door een trainer, totdat ze betaald werk hebben gevonden. De accountmanagers en consulenten van Ferm Werk zijn nauw betrokken bij het hele proces. Zo wordt de kans op (passend) werk voor alle deelnemers maximaal benut. Deelnemers leren onder andere zichzelf te presenteren en een goed cv opstellen. Ook bedrijven uit de regio spelen een belangrijke rol. Zo kunnen deze bedrijven hun vacatures aanmelden bij het Jobcenter, zodat deelnemers direct met hun opgedane kennis aan de slag kunnen met solliciteren.

Ferm Werk brengt mens en werk samen vanuit een maatschappelijk perspectief (participatie), maar dat kan alleen als de match bedrijfseconomisch succesvol is. Met de opening van het Jobcenter wordt werkzoekenden een extra impuls geboden om, met de juiste begeleiding, hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk te vergroten. Het Jobcenter heeft een verplicht karakter (alleen voor niet-uitkeringsgerechtigden is deelname vrijblijvend). Kortom: training, kennis en advies komt van Ferm Werk, deelname en inzet komt van de cliënten.

Ferm Werk
Ferm Werk ging in 2014 van start in de gemeenten Woerden, Montfoort, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk. Ferm Werk is een fusie tussen de sociale diensten van de genoemde gemeenten én de toenmalige Sluis Groep (het sociale werkvoorzieningsschap). Het Jobcenter is er op maandag en donderdag van 9.30 uur tot 11.30 uur. Waar: Ferm Werk, Carrosserieweg 1, Trainingslokaal 2. Kijk voor meer informatie op www.fermwerk.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden