<p>Kharim Amier is geboren in Woerden (1995) en volgde van jongs af aan toneellessen in Het Klooster. &nbsp;</p>

Kharim Amier is geboren in Woerden (1995) en volgde van jongs af aan toneellessen in Het Klooster.  

(Foto: Gertjan van Geerestein )

Wereldberoemd theaterstuk live in Het Klooster: ‘Stilstaan bij langste theaterstop’

Woerden - Binnenkort is het een jaar geleden dat de meeste theaters over de hele wereld hun deuren moesten sluiten. Het Klooster noemt het de langste theaterstop van de moderne geschiedenis en wil daarbij stilstaan met een gratis online voorstelling: ‘Wit Konijn Rood Konijn’.

Op zaterdag 13 maart is het een jaar geleden dat de meeste theaters over heel de wereld moesten sluiten. Daarom zal die dag om 20.00 uur ‘Wit Konijn Rood Konijn’ op dezelfde tijd in 60 landen worden gespeeld. “Er ontstaat dus wereldwijd een enorme theatrale gemeenschap. Samen staan we zo stil bij de langste theaterstop in de moderne geschiedenis,” aldus de Woerdense theater- en muziekschool Het Klooster.

Acteur Kharim Amier speelt, live vanuit de zaal in Het Klooster, de hoofdrol in ‘Wit Konijn Rood Konijn’. Met een stapel beschreven vellen in de hand begint hij, geheel onvoorbereid, aan deze bijzondere voorstelling. Er is geen set en geen regisseur. “‘Wit konijn rood konijn’ is een onovertroffen tekst over het subtiele spel van verwachtingen en afspraken dat elke toneelvoorstelling is.”

Geboren Woerdenaar
Kharim is geboren in Woerden (1995) en volgde van jongs af aan toneellessen in Het Klooster. Hij studeerde in 2019 af aan de Arnhemse Toneelschool. Tijdens zijn afstudeerjaar liep hij stage in de voorstelling BAMBI | WHAT’S IN A FAIRYTALE?! onder regie van Sarah Moeremans. Meteen na zijn afstuderen speelde hij opnieuw bij Toneelgroep Oostpool. Hij is onder andere bekend van de webseries ‘Toen wij de tijd hadden’ en ‘Kramp’. De afgelopen periode repeteerde hij bij Internationaal Theater Amsterdam (ITA) voor de productie Romeo en Julia in de regie van Michiel van Erp.

Nassim Soleimanpour
‘Wit Konijn Rood Konijn’ werd geschreven door de Iraanse schrijver Nassim Soleimanpour. De wereldpremière vond plaats in 2011 tijdens het Edinburgh Fringe Festival en Summer Works Toronto en is inmiddels al vele malen wereldwijd uitgevoerd. Nu, 10 jaar later is het toneelstuk ‘White Rabbit Red Rabbit’ een van de meest uitgevoerde toneelstukken ter wereld geworden. Nassim Soleimanpour woont nu in Berlijn en realiseert zich dat onze wereld in de val zit, net als hij tien jaar geleden. Daarom werd het idee geboren om zijn toneelstuk aan te bieden en producenten, artiesten en publiek over de hele wereld te verbinden en te versterken.

De voorstelling wordt gespeeld in de zaal van Het Klooster en zal live via Zoom te beleven zijn. De livestream is gratis te bekijken, een donatie wordt op prijs gesteld. Aanmelden via kloosterwoerden.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden