Vijverhof opent werkschuur voor bewoners: ‘Lekker rommelen, sleutelen en klussen’

Harmelen - Klussen aan een oude fiets, werken met hout, cement, verf of andere materialen, een oude hobby uitoefenen: de bewoners van zorgcentrum de Vijverhof in Harmelen kunnen vanaf nu lekker aan de slag in hun eigen oude werkschuur. En: alles mag vies worden en opruimen hoeft niet elke dag. Fijn! Afgelopen maandag werd ‘t Schuurtje geopend. 

“In deze tijd van corona is het een uitdaging om niet alleen te blijven kijken naar alle onmogelijkheden, maar vooral ook een open blik te houden naar de dingen die nog wél kunnen,” zegt Thirsa Brings, coördinator Welzijn bij Stichting Woon-Zorgcentra De Rijnhoven. “Gelukkig beschikken we over een team Welzijn vol met enthousiaste en creatieve mensen die in staat zijn om ‘outside the box’ te denken. En zo kwam daar dan ook het idee om van een oude schuur die op het terrein van Vijverhof staat, een heuse werkschuur voor onze bewoners te maken.”

‘Weer even het werkgevoel ervaren’
Na het maken van een gedegen plan begon het puin ruimen, schoonmaken, spullen verzamelen en inrichten van de schuur zodat het een plek zou worden waar de mensen heen kunnen gaan om lekker te rommelen, een oude hobby uitoefenen, te sleutelen en te klussen. Zo kunnen bewoners (met dementie) ook weer even het ‘werkgevoel’ ervaren.

“Boterhammen en een thermoskan met koffie mee, oude kleren aan en gaan! Het gevoel hebben om nog even ‘naar het werk’ te gaan kan voor onze bewoners zeker een meerwaarde zijn. Van creatief bezig zijn met hout, gips, speksteen of mozaïek, oude apparaten uit elkaar halen, schuren en schilderen tot het repareren van fietsen, alles kan in ’t Schuurtje. En het mooie is... er hoeft niet elke middag weer opgeruimd te worden. Als je wilt kun je de volgende dag weer lekker verdergaan.”

Na een paar maanden voorbereiding en hard werken door het team Welzijn is ’t Schuurtje nu dan echt open voor de bewoners en bezoekers van de Daghof. Zij kunnen daar lekker aan het werk!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden