<p>In april 2020 startte Stadshart Woerden met het initiatief #WoerdensLint. In het kader van &lsquo;afstand verbindt&rsquo; stond de binnenstad van Woerden in het teken van strepen en lijnen, zodat symbolisch alle Woerdenaren met elkaar verbonden waren.&nbsp;</p>

In april 2020 startte Stadshart Woerden met het initiatief #WoerdensLint. In het kader van ‘afstand verbindt’ stond de binnenstad van Woerden in het teken van strepen en lijnen, zodat symbolisch alle Woerdenaren met elkaar verbonden waren. 

(Foto: Stadshart Woerden)

Verkiezing Beste Binnenstad gestaakt: ‘Geen reden voor een feestje’

Woerden - Het Platform Binnenstadsmanagement heeft besloten om de laatste stappen van de Verkiezing Beste Binnenstad niet te laten doorgaan. Gezien de huidige coronamaatregelen en de consequenties daarvan voor de binnensteden vindt het platform het nu niet gepast om een feestelijke verkiezing te organiseren. Samen met de finalisten zal gezocht worden naar een passende oplossing voor de situatie. Gemeente Woerden was samen met Ede finalist in de categorie middelgrote binnensteden. 

Wethouder George Becht (binnenstad): “Natuurlijk is dit jammer, maar ik heb absoluut begrip voor dit besluit. Nu de winkels, de horeca en de culturele voorzieningen grotendeels gesloten zijn, is het voor de jury onmogelijk om een goed beeld te krijgen van de binnensteden. Ik ben nog steeds bijzonder trots op onze nominatie. Daarmee behoort de Woerdense binnenstad tot de tien beste middelgrote binnensteden van Nederland. Dat doet recht aan de inspanningen van allen die onze binnenstad een warm hart toedragen. Ook in deze zware coronatijd zie je een enorme veerkracht en creativiteit, alle respect daarvoor!”

Geen reden voor een feestje
De Verkiezing Beste Binnenstad vormt om de drie jaar een feestelijke strijd tussen binnensteden. Tijdens het verkiezingsproces tonen de verschillende steden de ontwikkelingen die zij afgelopen jaren hebben doorgemaakt. De binnenstad die zich het beste heeft ontwikkeld in een periode van drie jaar wint uiteindelijk de titel ‘Beste Binnenstad’. Volgens Felix Wigman, voorzitter van het Platform Binnenstadsmanagement, is er op dit moment echter geen reden voor een feestje in de binnenstad, dus ook niet voor een feestelijke verkiezing. “Bovendien is het nu niet mogelijk om met een jury de binnensteden te bezoeken.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden