<p>Basisschool de Franciscus - on(der)wijs in beweging, is onderdeel van scholenstichting Kalisto in Woerden. Foto: Esther van der Werf</p>

Basisschool de Franciscus - on(der)wijs in beweging, is onderdeel van scholenstichting Kalisto in Woerden. Foto: Esther van der Werf

(Foto:)

Basisschool de Franciscus is on(der)wijs in beweging!

Woerden - Toen de school begin dit jaar gesloten was, heeft er op de Franciscus een ‘voorjaarsschoonmaak’ plaatsgevonden. “Een frisse start van de lente met een nieuwe huisstijlkleur, logo en website,” zegt schooldirecteur Esther van der Werf. Ook kan de school binnenkort beginnen aan de laatste fase van de renovatie én wordt het schoolplein een stuk groener.

“We zijn ontzettend blij met de spelende leerlingen op het schoolplein, de drukte in de gangen en de gezelligheid in de groepen. Met het team brengen we weer structuur aan in het leren, zorgen we voor een veilige omgeving en maken samen volop plezier,” aldus Esther van der Werf.

De school kan binnenkort ook beginnen aan de laatste fase van de renovatie. In de hal van de middenbouw wordt een leerplein gecreëerd. Leerlingen kunnen hier zelfstandig of in groepjes aan opdrachten werken. “Na een goede instructie in de groep bieden we leerlingen de mogelijkheid om op een eigen gekozen plek aan de slag te gaan. We geven ze meer verantwoordelijkheid en merken dat het de motivatie om te leren vergroot”.

Tiny Forest op het schoolplein
Ook buiten wordt er vernieuwd. “Beide schoolpleinen gaan we vergroenen en verduurzamen. Ook hebben we akkoord van de gemeente Woerden voor het aanplanten van een ‘Tiny Forest’. Tegels zullen plaatsmaken voor een minibos en zorgen voor het verbinden van de leerlingen met de natuur. Ons onderwijs is ook letterlijk in beweging. We bieden lesstof actief aan en geven regelmatig buiten les. Een groen schoolplein nodigt nog meer uit tot spelen, geeft rust en prikkelt de creativiteit.”

Basisschool de Franciscus - on(der)wijs in beweging, is onderdeel van scholenstichting Kalisto in Woerden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden