Foto: Platform Rampjaarherdenking / Historizon

Rampjaar-webinar over wereldberoemde ‘tijdmachine’

Woerden - Platform Rampjaarherdenking en Historizon organiseren op vrijdag 12 maart een webinar over de Spacetime layer’s app. Patrick Trentelman presenteert dan zijn inmiddels wereldberoemde ‘tijdmachine’. Trentelman was tot voor kort meester op een basisschool in Groningen. Samen met zijn leerlingen ontwikkelde hij deze speciale app en trok hiermee landelijk aandacht. 

En niet alleen landelijk: hij ging met zijn product met premier Rutte mee op handelsmissie naar Zuid-Amerika én mocht hem ook presenteren op de Unesco Wereldvergadering in Parijs in 2019. Het webinar met Patrick Trentelman is vrijdag 12 maart van 12.00 tot 13.00 uur gratis te volgen; aanmelden via Historizon.

Spacetime
Spacetime is een app met een interactieve kaart waar je heel eenvoudig informatie op kan zetten. Het is ontstaan in het onderwijs, waarbij leerlingen (het erfgoed) in hun lokale omgeving onderzoeken en daar vervolgens een presentatie over maken. In dit filmpje bijvoorbeeld, zie je hoe leerlingen tijdens de Open Monumenten Klassendag een lokaal monument bezoeken en op de kaart zetten. Het Platform Rampjaarherdenking wil dit tijdens de Rampjaarherdenking gaan doen binnen het thema 1672. 

Archieven en musea
Al snel vroegen archieven, culturele organisaties en musea of ze dit platform ook konden gebruiken om erfgoed op de kaart te zetten. Middels een website beheren deze organisaties hun eigen ‘kaartlagen’ met routes, locaties, berichten, speurtochten en evenementen. Op die manier kunnen alle deelnemende organisaties van de rampjaarherdenking samenwerken op één kaart en heeft de bezoeker alle festiviteiten, waterlinies, lokale verhalen en interactieve routes op één plek.

Virtuele voetstapjes
In dit filmpje zie je hoe kinderen virtuele voetstapjes volgen op een avontuur door de stad, waarbij ze virtuele personages tegenkomen die het verhaal van de regio vertellen. Ze verdienen punten met vragen en opdrachten die bij lokale ondernemers (d.m.v. een QR-code) kunnen worden ‘uitgegeven’ voor echte producten.

Het webinar met Patrick Trentelman is vrijdag 12 maart van 12.00 tot 13.00 uur gratis te volgen. Aanmelden kan via Historizon.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden