<p>Gezonde proeverij.</p>

Gezonde proeverij.

(Foto: Lisa Oostveen)

Lekker gezond op De Molenwiek!

Woerden - Een goede gezondheid is altijd belangrijk, maar sinds het coronavirus is iedereen er nog drukker mee bezig. Maar wat is nu eigenlijk gezond? En hoe veel groente en fruit moet ik op een dag eten? Beweeg ik wel genoeg op een dag? Leerlingen van basisschool De Molenwiek in Woerden kregen afgelopen week les in gezond eten en bewegen tijdens de jaarlijkse gezondheidsweek.

Naast de lessen taal, spelling en rekenen stonden ook lessen ‘Lekker in je lijf’ van Beweegteam Woerden op het programma voor de kinderen van De Molenwiek. En werd iedere ochtend gestart met sporten in de klas. Een heerlijk begin van de dag, aldus de leerlingen van de middenbouw.

Na de jumping jacks en de squats smulden niet alleen de kleuters woensdagmorgen van de proefles fruit, maar ook in groep 7 en 8 vonden ze het heerlijk. Jumbo Van Well verzorgde die dag het lekkers voor de ochtendpauze. De meeste kinderen nemen meerdere dagen in de week fruit mee, maar voor sommige kinderen was het een fijne afwisseling met de koekjes die ze normaal gesproken uit hun tas halen in de pauze.

Een andere activiteit deze week was voor de groepen 5 tot en met 8 was een freerunles van FastForward in wijkpark Molenvliet. Na een afwisselende warming-up renden de kinderen samen met de instructeurs van de ene oefening naar de andere. Sommigen verbaasden zichzelf door toch nog even door te zetten en hun grenzen te verleggen.

De gezondheidsweek wordt opgevolgd door het project Mediawijsheid. Dat betekent dat de kinderen wegwijs worden gemaakt in de digitale wereld. Iets meer achter de computer dus, maar natuurlijk blijft er aandacht voor gezond eten én genoeg bewegen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden