Poppema finisht triatlon 3 van 12 voor het goede doel

Regio - Op zaterdag 27 maart heeft Han Poppema voor het project 'twaalftwintig' zijn derde hele triatlon afgevinkt voor het goede doel. Het was een koude en donkere zwemstart in de Singel net na 05.00 uur. Met vriend Co ter begeleiding op de SUP voor de veiligheid werd een hele ronde afgewerkt.

Bij het fietsen had Han begeleiding van clubgenoten van Clytoneus. Rond 6.30 uur zaten ze op de fiets. Een tocht van 180 km door polders, bos, langs wateren en dijken met dit keer alle type Hollands weer waaronder kou, harde wind, hagel en zon.

Voor het laatste onderdeel werden op de dijk nabij Opheusden de fietsschoenen ingewisseld voor loopschoenen. De laatste kilometers van de marathon deed hij weer samen met zijn zoon. Tegen 19.00 uur, ruim voor de avondklok, is er in Tricht gefinisht.

Volgende maand de volgende, weer vanuit Woerden naar één van de provincies. Het goede doel dat Han en zijn team met dit project ondersteunen stelt de stichting NSGK in de gelegenheid racerunners aan te schaffen om kinderen met een handicap beter te kunnen laten deelnemen aan sportactiviteiten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden