<p>Franco en Natasja wonen sinds december 2020 in Woerden.</p>

Franco en Natasja wonen sinds december 2020 in Woerden.

(Foto: eigen foto)

Lang leve de liefde krijgt een vervolg in Woerden!

Woerden - Dit is de vierde aflevering van een reeks interviews door Jacqueline van Noordenne. Na 28 jaar in het buitenland te hebben gewoond, keerde zij in de zomer van 2020 terug naar Woerden. Samen met nieuwkomers neemt ze de stad onder de loep. In deze aflevering maken we kennis met Franco (30), medewerker Fedex Schiphol. Hij woont sinds december 2020 in het centrum van Woerden, samen met Natasja en kitten Milo. Franco en Natasja kennen elkaar via het SBS6 programma ‘Lang leve de liefde’.  

In mijn zoektocht naar nieuwkomers werd ik getipt contact op te nemen met Franco en Natasja. “Je weet wel, dat koppel wat elkaar kent van dat SBS6 programma ‘Lang leve de liefde’. Zij zijn gaan samenwonen hier in Woerden.” Toen ik uit Nederland vertrok bestond SBS6 nog niet eens dus dit tv-programma zei mij niets. Uiteraard was mijn nieuwsgierigheid wel gewekt en nam ik de uitnodiging om het koppel te ontmoeten gretig aan...

Franco zijn ouders emigreerden in de jaren zeventig vanuit Italië naar Nederland. Thuis wordt er Italiaans gesproken maar Franco is in de eerste plaats Amsterdammer, dan pas Italiaan. Het toeval wil dat Natasja dol is op Italië. Na haar middelbare school ging ze vijf maanden naar Italië om daar die mooie taal te leren. Nu kan ze die kennis goed gebruiken om de gesprekken bij Franco thuis te kunnen volgen.

Omdat ik het tv-programma niet kende, legden Franco en Natasja het me snel even uit: de redactie laat je ellenlange vragenlijsten invullen en op basis daarvan kijken ze of ze een match kunnen maken. Beiden hadden tot nu toe, zoals ze dat zelf noemen, een slechte hand van kiezen als het op partners aankwam. Ze legden hun lot in de handen van de redactie. Die zag een match. Brachten de twee samen en het klikte! Na 24 uur met alleen elkaar, besloten ze tot nog eens 24 uur en nog eens. Zelfs na het maximaal aantal dagen waren ze nog niet uitgekletst. Kandidaten mogen dan samen op vakantie. Nou, dat wilden ze wel. Ze werden een stel en wilden al snel gaan samenwonen.

Woerdense vakantieweek
Wat Franco nooit had verwacht gebeurde: hij verliet Amsterdam. Om praktische redenen, zoals de hoge huren en toenemende agressie in de stad, maar vooral aangetrokken door Natasja’s enthousiaste verhalen over Woerden. Ze heeft een grote vriendenkring hier. Ze is actief in Het Klooster maar vooral als vrijwilliger bij de Woerdense Vakantieweek stond het voor haar als een paal boven water dat het Woerden zou gaan worden. Ze vonden een appartement in het centrum en voor de kerst konden ze verhuizen. Met kleine kitten Milo erbij is het plaatje compleet. Ze kunnen hun geluk niet op.

Franco houdt enorm van gezelligheid. Hij kan niet wachten tot de cafeetjes en terrassen weer open gaan. Een klein voorproefje kregen ze van SBS6. Blij als ze daar waren, dat de match die ze hadden gemaakt ging samenwonen, kwamen ze met een cadeautje. Restaurant Viviamo opende speciaal haar deuren om het duo te ontvangen en te serveren. Franco is onder de indruk van de kwaliteit en de sfeer en kijkt uit naar het moment dat er weer een tafeltje geboekt kan worden.

Voetbal
Nieuwe vrienden maken om lol mee te maken, daar heeft hij zin in. Omdat hij altijd gevoetbald heeft, gaat hij straks, post corona, eens kijken bij de verschillende voetbalclubs hier. Grote kans dat er iets van zijn gading bij zit. Franco kijkt, na alle enthousiaste verhalen van Natasja, ook zeker uit naar de Woerdense vakantieweek. Wie weet slaat de ‘vonk’ ook op hem over en wil hij ook volgend jaar ook vrijwilliger worden. Hij is er energiek en enthousiast genoeg voor, meent Natasja. Zo kreeg Lang leve de liefde een mooi vervolg in Woerden!

Via Facebook, waar ze regelmatig hilarische filmpjes posten, kunnen we dit spontane stel blijven volgen.

door Jacqueline van Noordenne

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden