<p>Rij-instructeur John van den Brink met een aantal exemplaren van zijn zelf uitgebrachte boek &lsquo;Rijlesavonturen, leerlingen en hun verhalen&rsquo;.</p>

Rij-instructeur John van den Brink met een aantal exemplaren van zijn zelf uitgebrachte boek ‘Rijlesavonturen, leerlingen en hun verhalen’.

(Foto: eigen foto)

Leuk boek over rijlesavonturen, leerlingen en hun verhalen

Harmelen - Stel je voor: een rij-instructeur en zijn leerling gaan even tanken. Op het moment dat de rij-instructeur staat af te rekenen, rijdt de leerling weg met de lesauto! Het is één van de vijftig waargebeurde verhalen uit het pas uitgebrachte boek ‘Rijlesavonturen, leerlingen en hun verhalen’ van de Autorijschool LES uit Harmelen.

Als rij-instructeur verzint John van den Brink vaak leuke opdrachten en daardoor maakt hij van alles mee met de leerlingen. Iedereen gaat immers anders met dingen om en dat levert vaak mooie situaties op. Jarenlang schreef John op wat hij allemaal meemaakte tijdens het lesgeven, maar tijdens de lockdown kon hij eindelijk zijn droom realiseren: de rijlesavonturen bundelen in een boek. “Het zijn 50 korte verhaaltjes geworden van allerlei verschillende belevenissen die wij als instructeurs met de leerlingen meemaken,” vertelt John. Hij benadrukt dat het boek bedoeld is voor een breed publiek en dat lezers geen affiniteit hoeven te hebben met Autorijschool LES te om ervan te kunnen genieten. Alle verhalen zijn waargebeurd en kort en krachtig opgeschreven, met een knipoog.

“Het is een leuk humoristisch boekje geworden waar ook de leerlingen wat aan hebben doordat er ook een aantal tips worden gegeven. Het boek wordt goed ontvangen, ook collega rij-instructeur hebben belangstelling en opa’s en oma’s kunnen het cadeau geven als hun kinderen gaan lessen.”

John van den Brink begon zijn rijschool in 2006 als eenmanszaak, maar inmiddels zijn de andere gezinsleden ook ingestapt. Zo wisselde zijn vrouw Patricia haar baan in de zorg in voor het werk als rij-instructeur, startte zoon Gilby (27) destijds op zijn 19e als de jongste rij-instructeur van Nederland en ook dochter Caitlin volgt nu de opleiding tot rij-instructeur. Een echt familiebedrijf dus!

En die leerling die wegreed zonder de rij-instructeur, na het tanken? Die was zich van geen kwaad bewust. Hij wilde alleen plek maken voor de volgende om te tanken.

Je kunt het boek bestellen via deze link

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden