<p>Een eerdere editie van de wielertocht Jacco Versluis Classic.</p>

Een eerdere editie van de wielertocht Jacco Versluis Classic.

(Foto: archief)

Fiets jij eind mei mee met ‘coronaproof’ Jacco Versluis Classic?

Regio - Afgelopen jaar is vanwege het coronavirus de Jacco Versluis Classic geannuleerd. Dit jaar wil het bestuur van de Stichting Jacco Versluis Classic toch graag iets proberen te organiseren.

Omdat de Stichting Jacco Versluis Classic niet verwacht dat de wielertocht, door de coronamaatregelen, alweer op dezelfde wijze georganiseerd kan worden als de afgelopen jaren, is er voorlopig gekozen voor een alternatieve opzet. “Hiermee kunnen we de 2021 editie zo verantwoord mogelijk en ‘coronaproof’ organiseren. Daarmee kiezen we nu voor zekerheid, zodat de kans groot is dat we ook daadwerkelijk de toertocht kunnen organiseren en we de mogelijkheid geven aan deelnemers om hun bijdrage aan de Hartstichting te leveren,” aldus Sander Kool, de voorzitter van de stichting.

Geen vast start- en finishmoment
De opzet is als volgt; er zijn twee een speciale ‘hartroutes’ gemaakt en door je in te schrijven kan je gratis meedoen en krijg je een eigen actiepagina om sponsors te werven. Er is dus geen vast start- en finishmoment en je kan de route op eigen initiatief rijden tussen 30 mei en 6 juni of de dagen er omheen. Had je in 2020 ingeschreven voor de toertocht, dan ontvang je per mail een unieke code voor de editie in 2022. Zo heb je als eerste de mogelijkheid om te her-inschrijven en een dag en tijdvak te kiezen.

Doelgroep
Aan de eerste editie van de Jacco Versluis Classic deden voornamelijk familie en vrienden mee aan de tocht. In de jaren daarop reden steeds meer mensen mee met eigen redenen; zelf hartfalen overwonnen, ter nagedachtenis aan een verloren dierbare of mensen die de Hartstichting en of de wielersport een warm hart toe dragen. Iedere deelnemer draagt zo een steentje bij aan het voorkomen van hartfalen of onderzoek hiernaar door de Nederlandse Hartstichting.

Sponsoring
Fiets jij dit jaar mee rond 30 mei met de speciale ‘coronaproof’ editie van de Jacco Versluis Classic? Maak dan jouw eigen actiepagina aan en haal samen met ons geld op voor de Hartstichting! “Om zoveel mogelijk geld op te halen, vragen wij elke deelnemer en team een actiepagina aan te maken via de website op het platform van de Hartstichting. Klik vervolgens op ‘Start je actie!’; en maak jouw eigen actie aan. De deelnemer met het hoogste bedrag aan sponsorgelden ontvangt een kadobon van 100 euro om te besteden bij BikeCenter in Woerden.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden