<p>Corry met een favoriet artikel</p>

Corry met een favoriet artikel

(Foto: Ed Zwennis)

De tafel van vrijwilliger Corry in de Woerdense Wereldwinkel

Woerden - De Wereldwinkel nodigt elke maand één van haar vrijwilligers uit om een tafel met producten samen te stellen. Deze keer is dat Corry van der Meer. Corry komt uit het basisonderwijs en is zes jaar actief bij de Wereldwinkel Woerden als winkelmedewerker, secretaris en ‘vliegende kiep’.

Corry heeft altijd in het basisonderwijs gewerkt. Eerst als leerkracht en later ook als Remedial teacher op school en aan huis. Bijna 7 jaar geleden is zij gestopt met werken en heeft sindsdien al een paar mooie reizen met haar man gemaakt naar Canada, Nieuw-Zeeland en Sri Lanka. In Sri Lanka zag zij ook producten die in de Wereldwinkel verkocht worden. Naast reizen is zij ook gaan golfen, een heerlijk tijdverdrijf, lekker in de buitenlucht en veel in beweging. 

Toen Corry hoorde dat de Wereldwinkel op zoek was naar een secretaris, dacht zij: ‘Dat is wat voor mij’. Ze kende de winkel, had er al vaker wat gekocht en de missie van de Wereldwinkel sprak haar aan. Daarbij wilde ze ook wel in de winkel zelf staan, want dan ben je toch meer bij de organisatie betrokken. Inmiddels is Corry oma geworden en nu haar tijd als secretaris er bijna op zit, wil ze meer tijd gaan besteden aan het oppassen op de kleine.

Dopper voor tijdens het golfen
Als eerste komen op haar tafel, hoe kan het haast ook anders, vingerpopboekjes en vingerpopjes van Sjaal met Verhaal uit Nepal. “Dit cadeautje is altijd een succes voor de kleintjes en heb ik zelf ook aan mijn eerste kleinkind gegeven.” Ook op de tafel de nieuwe donkerblauwe Insulated Dopper. “Die ga ik voor mijn verjaardag vragen, want als het straks weer mooi weer wordt is het wel fijn om lekker koel drinkwater tijdens het golfen of met een wandeling bij de hand te hebben.”

We gaan door met de kalender ‘365 Happy Days, een gelukkige gedachte’, met voor iedere dag een leuke spreuk. Altijd een leuk en origineel cadeau. Uit de serie Babbelblikken wordt die voor ‘hippe mama’s’ erbij gelegd. “Deze heb ik onlangs aan mijn dochter gegeven.” De prachtig gekleurde Sumudu olifantjes uit Sri Lanka komen ook op de tafel. “Wij hebben in Sri Lanka ook veel olifanten gezien.” Vervolgens de wit-goud kleurige gekartelde metalen sierschalen uit Vietnam. “Deze vind ik ook erg leuk. Lekker creatief bezig zijn en je maakt er verrassende combinaties mee voor op de tafel.” 

Abstract
Natuurlijk worden er ook een paar scrap-metalen vogels uit Zimbabwe bijgezet. “Daar hebben we er zelf ook een paar van in de tuin staan en deze zijn zo mooi afgewerkt.” Een mooie blauwgroene ketting van Kazuri, gemaakt door dames in Kenia, met daarbij een mooie zilveren ring met een ‘black shell’ uit Indonesië. Een mooie sjaal van dunne wol uit India maakt het geheel compleet. Het beeld ‘bird flying’ van serpentijn uit Zimbabwe volgt. “Ik hou wel een beetje van dat abstracte.”

Natuurlijk ook het grote designbeeld Camilla Gajas uit Mexico. “Die hebben we zelf ook gekocht en staat prachtig in onze hal. Een kleinere uitvoering hebben we eens cadeau gedaan. Werkelijk pareltjes voor in huis.” Corry houdt wel van een wijntje, dus de houten wijnfleshouder, natuurlijk met een fles erin, is ook een sieraad in huis. Tenslotte nog een bronzen beeldje uit Zimbabwe van een vrouw met een blauw gekleurde jurk. “Deze staat heel mooi op ons kamermeubel.”

Meer weten?
Meer weten over Corry haar tafel, kijk dan op wereldwinkelwoerden.nl. De Wereldwinkel is op afspraak open en er zijn weer veel nieuwe dingen! Bel tevoren even met nummer 0348-424727 of stuur een bericht naar info@wereldwinkelwoerden.nl. Ook kun je alle artikelen nog steeds bestellen en deze worden dan mooi ingepakt in de hele gemeente Woerden thuisbezorgd. Afhalen is ook nog steeds mogelijk.

door Ed Zwennis

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden