Foto: Gemeente Woerden

Gemeente Woerden wil horecaondernemers perspectief bieden

Woerden - Wanneer de horeca (gedeeltelijk) weer open mag, is uitbreiding of overkapping van de terrassen mogelijk. Met dit besluit wil het college van b&w de horeca perspectief bieden op herstelde omzet, zodra de terrassen weer open mogen. Des te meer omdat dit beleid geldt voor heel 2021. Daarnaast stelt het college de raad voor om net als in 2020 ook dit jaar de precariobelasting niet te innen door het tarief op 0 euro te stellen. 

Sinds 14 oktober 2020 is de horeca gesloten. Daarmee is dit een van de bedrijfstakken die het hardst getroffen is door de coronacrisis. Met een groeiende vaccinatiegraad en de invoering van toegangstesten lijkt heropening van de terrassen dichterbij te komen. Toch zal nog niet alles mogen. Zo zal de 1,5 meter maatregel nog gehandhaafd blijven, is de verwachting. Optimale omzet is mogelijk wanneer de terrassen uitgebreid kunnen worden, zodat de gasten voldoende afstand van elkaar kunnen houden. Overkapping maakt een terrasbezoek ook prettig bij minder goed weer. 

Plan indienen
Opgeteld bieden deze mogelijkheden de horecaondernemer optimale randvoorwaarden om in het resterende jaar omzet te behalen. De gemeente nodigt de horecaondernemers uit een plan in te dienen. Bovenal gaat het om maatwerk. Deze werkwijze is samen met de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland ontwikkeld en geeft invulling aan de motie van 6 november waarmee de raad de horeca steunt. In september zal met de horeca gesproken worden over de situatie na 2021.

Wethouder George Becht: “Sommige ondernemers in onze gemeente hebben het meer dan zwaar in deze coronatijd. We leven met hen mee en zijn voortdurend in gesprek met elkaar. Ik ben dan ook blij dat we met deze maatregelen concreet perspectief kunnen bieden aan onze horecaondernemers.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden