Foto: Hartstichting

Jaarlijkse collecteweek Hartstichting ook in Woerden van start

Woerden - Een gezond hart is niet vanzelfsprekend. Ruim 100 collectanten gaan deze week op gepaste afstand langs de deuren in Woerden om geld op te halen. Met de giften werkt de Hartstichting aan concrete oplossingen om ieders hart zo gezond mogelijk te houden. De jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting loopt van 11 tot en met 17 april.

Collecteren in coronatijd ziet er anders uit dan normaal. Samen met Stichting Collecteplan zijn richtlijnen opgesteld hoe er veilig en op een verantwoorde manier met de collectebus aan de deur gecollecteerd kan worden. 

In Woerden is door een aantal collectanten de voorkeur gegeven aan het verspreiden van uitdeelkaartjes met daarop een QR-code en een bankrekeningnummer, in plaats van met een collectebus langs de deuren te gaan. Op deze manier hoopt de Hartstichting bijdragen te mogen ontvangen, die normaal gesproken via de collecte werden gedaan, temeer daar vorig jaar de collecte vanwege de coronamaatregelen werd afgelast. 

Daarnaast is het ook mogelijk om te doneren op hartstichting.nl én in de Hartstichting online collectebus. Ook kan iedereen veilig vanuit huis een online collecte starten met de mobiele telefoon en zijn of haar familie en vrienden om een gift vragen. Op een persoonlijke pagina is zichtbaar hoeveel er al is ingezameld.

Alternatief kleingeld
De QR-code is een goed alternatief voor mensen die geen kleingeld in huis hebben. De gever kan heel eenvoudig eenmalig geld overmaken met de smartphone door de iDEAL QR-code op de collectebus te scannen.

Voor meer informatie over de Hartstichting, zie hartstichting.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden