<p>Jeanet Bitter-Teensma (midden) met twee van haar teamleden bij het nieuwe expertisecentrum, Nicole de Borst (l) en Marina van Leeuwen (r).</p>

Jeanet Bitter-Teensma (midden) met twee van haar teamleden bij het nieuwe expertisecentrum, Nicole de Borst (l) en Marina van Leeuwen (r).

(Foto: Winny van Rij)

Zorg-Los breidt uit met tweede locatie: ‘Meer mensen zorg op maat bieden’

Woerden - Sinds 1 maart beschikt Zorg-Los over een tweede locatie. Naast de Terschellingkade waar dagbehandeling, dagbesteding en avondopvang plaatsvinden is er nu ook een expertisecentrum aan de Jozef Israëlslaan 1B. Zorgondernemer Jeanet Bitter-Teensma zette de onderneming in 2013 op en is blij dat ze nu nog meer mensen zorg kan bieden.

“We hebben een uitgebreid team van deskundigen, ervaringsdeskundigen en vrijwilligers om zorg te bieden, bij lichte tot hele complexe zorgvragen.” Op de nieuwe locatie biedt Jeanet met haar team diagnostiek, therapie, individuele begeleiding, groepsbehandeling, coaching, faalangsttraining en educatie. “Maatwerk.” Daarnaast biedt Zorg-Los logeerweekenden en ambulante zorg en is er een warme samenwerking met een psychiater, een psychotherapeut en een GZ-psycholoog.

Interesses zijn de basis
Maatwerk is bij Zorg-Los geen loos begrip. “We gaan echt uit van mogelijkheden, niet van beperkingen. Dus als we een zorgvraag binnen krijgen van iemand die helemaal is vastgelopen en de hele dag het liefst in bed ligt, gaan we naast het bed zitten. Ontdekken waar de interesses liggen van die persoon en van daaruit proberen stapjes verder te komen.” Dan bekijkt het team vooral waar iemand goed in is. “We hadden ooit iemand die niet kon praten, maar hij kon wel mensen raken. Hij liet zien dat je er ook dan mag zijn, heel waardevol.” De doelgroep is van jong tot oud en heel breed. “Zorgvragers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en/of psychiatrische problematiek, zonder leeftijdsgrens. Dat mixt vaak heel erg goed.”

Boerengezin
Jeanet omschrijft haar organisatie als een boerengezin waar iedereen elkaar helpt, waar je van elkaar leert en van betekenis kan zijn voor elkaar, en als een supermarkt waar je hele verschillende mensen tegenkomt. “We stimuleren iedereen te doen waar hij of zij goed in is, daar spreken we iedereen ook op aan. Dat geeft zelfvertrouwen.” Zorg-Los werkt vanuit de WMO, de WLZ en de Jeugdwet en heeft sinds kort de uitbreiding om specialistische GGZ te mogen uitvoeren. Centraal staan observeren, loslaten en stimuleren. “We hebben mensen in behandeling gehad die daarvoor in een instelling opgenomen zijn geweest en nu zelf in de gehandicaptenzorg werken. We investeren veel in ontdekken wat werkt en wat niet.”

Geven en ontvangen
De organisatie staat met de locaties midden in de samenleving en dat is bewust. “In de locatie aan de Terschellingkade kunnen mensen die dat willen op dinsdag en donderdag een hapje mee eten om de sfeer te proeven. We doen soms een boodschap of een klusje voor een buurtbewoner. We willen iets geven en iets ontvangen.” En als er iemand met een hele andere vraag binnen komt dan helpen ze die gewoon. “En drinken we samen een kopje koffie.” Ook op de nieuwe locatie wil Zorg-Los die open uitstraling bieden.
Lees meer op zorg-los.nl.

door Winny van Rij

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden