Foto: stockfoto

Jongeren zetten zich in tegen eenzaamheid: draag jij ook je steentje bij?

Woerden - Leerlingen van het Kalsbeek en het Minkema toveren de komende tijd bij veel Woerdenaren een glimlach op het gezicht. Samen met Hart voor Woerden gaan de leerlingen aan de slag met het organiseren van leuke acties om de eenzaamheid in coronatijd te verzachten. Door corona viel de maatschappelijke stage van scholieren in het water, maar via het project met Hart voor Woerden maken zij kennis maken met vrijwilligerswerk. En dragen ze dit schooljaar zo tóch hun steentje bij.

Door de coronamaatregelen voelen vele Woerdense inwoners zich alleen en eenzaam. Jongeren hebben er ook zelf mee te maken: zij kunnen niet meer zo makkelijk met elkaar afspreken. Maar ook ouderen, statushouders en kinderen met een beperking hebben het zwaarder dan normaal. Hart voor Woerden moedigt de leerlingen die normaal gesproken maatschappelijk stage zouden lopen, dan ook aan om zich voor deze mensen in te zetten.

Glimlach op het gezicht toveren
De jongeren bedenken een actie of activiteit waarmee ze hun gekozen doelgroep op een originele en creatieve manier verblijden. En op die manier weer een glimlach op hun gezicht toveren. Uiteraard is het een voorwaarde dat alles coronaproof is. De leukste projecten worden vervolgens door de leerlingen echt opgezet en uitgevoerd. Buurtwerk en de Meiden van Woerden begeleiden de leerlingen hierbij.

Meld je aan!
Ben jij tussen de 14 en 16 jaar oud, maar zit je niet op het Minkema of Kalsbeek? En zou jij toch ook wel iets willen bedenken voor mensen die vanwege corona last hebben van eenzaamheid? Bekijk dan het promotiefilmpje op het YouTubekanaal van Hart voor Woerden en meld je aan!

Je kunt je ook aanmelden via de website van Hart voor Woerden: woerdenvoorelkaar.nl/project-eenzaamheid. Let op: aanmelden kan tot en met 9 mei.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden