Detail van een pagina uit het bevolkingsregister voor de periode 1881-1899.
Detail van een pagina uit het bevolkingsregister voor de periode 1881-1899. (Foto: Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard)

Meewerken aan de geschiedenis van Woerden?

Woerden - Het Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard (RHC) heeft een crowdsourcingproject opgestart en heeft hierbij uw hulp nodig. “Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die online vanuit huis mee willen doen. Het is een ideale klus voor iedereen die nu thuis zit en extra tijd over heeft.”

“In de archieven die het RHC beheert zitten de oude bevolkingsregisters van de plaats Woerden. De registers uit de periode 1881-1899 zijn goed leesbaar en daarmee geschikt om met hulp van het grote publiek verder te ontsluiten. In deze bevolkingsregisters staan alle inwoners van Woerden uit die periode beschreven, met naam, geboortedatum, gezinssituatie, beroep, woonplaats en andere interessante informatie. Het is de bedoeling dat van alle scans de belangrijkste gegevens wordt overgetypt, zodat wij deze informatie op onze website kunnen tonen. Door hier aan bij te dragen, helpt u stamboomonderzoekers om informatie te vinden over hun voorouders.”

Wilt u helpen de geschiedenis van Woerden verder te ontdekken en beschikbaar te maken? Via deze link leest u meer informatie over het project, en hoe u zich hiervoor kunt aanmelden. U kunt direct beginnen en ervaring of voorkennis is niet nodig.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden