Leerzame lessen op De Achtsprong tijdens de 'Dag tegen Pesten'!
Leerzame lessen op De Achtsprong tijdens de 'Dag tegen Pesten'! (Foto: )

De Achtsprong: ‘Wij zeggen nee tegen pesten!’

Woerden - Pesten komt op veel verschillende plekken voor. Op school, bij de sportvereniging of in de buurt, maar ook online groeit pesten. In deze coronatijd vindt pesten namelijk steeds vaker plaats in de onlinewereld. Dit gebeurt in games, via Whatsapp of op andere apps waar kinderen mee in aanraking komen. Op basisschool De Achtsprong zijn er vandaag, maandag 19 april, tijdens de ‘Dag tegen Pesten’, allerlei extra lessen georganiseerd om samen met de kinderen stil te staan bij online en offline pesten.  

De lessen waren gericht op de effecten die je hebt als groep om pesten te voorkomen, want samen kun je het verschil maken. Op deze speciale dag kwam de politie langs, samen met de Stichting Omgaan met Pesten, met de Mobiel Media Lab vrachtwagen. Zij verzorgden gezamenlijk een les voor groep 7/8. Deze les was gericht op online veiligheid, grooming, vormen van pesten en groepsdruk. 

In groep 5/6 werd een begrijpend lezen les gericht op pesten. Daarnaast hebben zij een gave Kahootquiz gespeeld over ‘Feel Fine online’ en was er tijd om over de streep met elkaar te spelen en daarover in gesprek te gaan. In de onderbouw werd er op een laagdrempelige manier gesproken over pesten aan de hand van prentenboeken. De leerkrachten gingen met de leerlingen in gesprek aan de hand van situaties uit het prentenboek over pesten en plagen, emoties die je daarbij voelt, het toekijken en nietsdoen en oplossingen bedenken tegen pesten.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden