<p>Vrijdag 23 april wordt de 9e editie van de Koningsspelen gehouden. Het sportieve Oranjefeest gaat in 2021 in aangepaste vorm door.</p>

Vrijdag 23 april wordt de 9e editie van de Koningsspelen gehouden. Het sportieve Oranjefeest gaat in 2021 in aangepaste vorm door.

(Foto: )

Sportieve en leuke clinics tijdens de Koningsspelen in Woerden

Woerden - Vorig jaar konden de Koningsspelen niet doorgaan, maar dit jaar mogen de kinderen op vrijdag 23 april wel van start tijdens het sportieve Oranjefeest! De Koningsspelen worden in onze gemeente georganiseerd door Beweegteam Woerden. Er komen meer dan 1000 leerlingen in actie.

Het Beweegteam sluit aan bij het landelijke doel van het Oranjefeest, namelijk om kinderen in het basisonderwijs en hun ouders te laten zien dat actief bewegen niet alleen heel belangrijk, maar vooral ook heel leuk is! Daarnaast hoopt het Beweegteam zoveel mogelijk kinderen in beweging te brengen én ze, samen met verschillende sportaanbieders, te laten zien wat voor leuke sporten je in Woerden kunt doen.

Leerlingen uit groep 5,6,7 of 8 van 13 basisscholen uit Woerden en Kamerik krijgen een sportieve clinic bij Tennisvereniging Cromwijck, Tennisclub Woerden, Tennisvereniging VEP, Mixed Hockey Club Woerden of Fast Forward Sports. Op een leuke en uitdagende manier maken de kinderen kennis met de sport op de vereniging. Er worden verschillende slagtechnieken geoefend, spelvormen gedaan en oefenwedstrijdjes gespeeld.

Ook in Harmelen vieren de kinderen feest. De basisscholen in Harmelen organiseren de Koningsspelen op eigen gelegenheid.

Coronaproof activiteiten
“De sportieve clinics verlopen volledig volgens de coronamaatregelen”, zegt Daan van Koert van Beweegteam Woerden. “Elke klas krijgt een clinic van 50 minuten en blijft gedurende de hele clinic in zijn eigen ‘bubbel’. Tijdens de clinic heeft elke ‘bubbel’ de beschikking over een eigen veld (of velden) zodat zij voldoende afstand houden van andere ‘bubbels’. Daarnaast zijn er steeds één of meerdere coronacoördinatoren aanwezig die de klassen opvangen bij aankomst en hebben de sportaanbieders via de bonden een waterdicht coronaprotocol met looproutes en schoonmaakschema’s om de clinics veilig te laten verlopen. Tussen de clinics wordt een pauze gehouden om alle materialen weer schoon te maken.”

Het Beweegteam is erg blij met de vrijwillige medewerking van de sportaanbieders. “Zij onderschrijven natuurlijk het belang van sport voor kinderen, maar zien dit tegelijkertijd als een mooie kans om kinderen kennis te laten maken met hun sport en wellicht zo een aantal nieuwe leden te werven. Ondanks alle aanpassingen laten de sportaanbieders zien dat we er, samen met de kinderen, een hele leuke, sportieve en gezellige Koningsdag van kunnen gaan maken!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden